Un total de huit entitats esportives de Gandia rebran ajudes de Diputació per al desenvolupament de la seua activitat

Als clubs, que disposaran d’un total de 64.000 euros, se sumen els tres joves beneficiaris d’una ajuda econòmica per al desenvolupament de la seua carrera com a esportistes d’elit

Guardar

Vuelta Ciclista EspanÞa en Requena foto_Abulaila3(1)_0_0_0
Vuelta Ciclista EspanÞa en Requena foto_Abulaila3(1)_0_0_0

L'Àrea d'Esports de la Diputació de València acaba de resoldre dues noves convocatòries de subvencions dirigides de forma específica als clubs i entitats esportives valencianes, en virtut de les quals huit organitzacions de Gandia rebran enguany un total de 64.000 euros per a la promoció i el desenvolupament d'activitats en l'àmbit de l'esport. Al costat d'elles, s'ha resolt també la convocatòria destinada a esportistes d'elit, que en aquest exercici beneficiarà a 65 joves valencians, tres dels quals són veïns de la capital de La Safor.

La Diputació de València va decidir enguany reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, que fins aleshores es gestionaven directament a través de l'empresa pública. Per a açò, des de l'Àrea d'Esports es van definir les diferents línies d'acció susceptibles de ser subvencionades i es van establir els requisits a exigir als beneficiaris, a partir de la qual cosa es van generar tres procediments de pública concurrència: un dirigit a clubs d'elit per a la realització de la temporada 2015/2016, un altre per a clubs i entitats esportives per a les despeses derivades del desenvolupament de la seua activitat esportiva, compra de material, lloguer de pistes o participació en tornejos no oficials, i un tercer la realització d'esdeveniments esportius especials, extraordinaris o anuals.

Per a la diputada d'Esports, Isabel García, aquesta quantitat “és una demostració palpable del suport cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l'esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tant personals com econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.

Les convocatòries que ara s'han resolt han sigut la dirigida a clubs d'elit i la destinada a l'organització d'esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, destinada a la promoció i desenvolupament d'esdeveniments esportius considerats de gran rellevància, fonamentada aquesta en la seua repercussió social i alt nivell dels esportistes participants, les entitats beneficiàries són el Club de Tennis Gandia, el Club Esportiu Peña Ciclista Beniopa, amb 2.000 euros cadascun, i el Club Nàutic i l'Atletic Club Gandia d'Halterofília, amb 3.000 euros cada entitat.

Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d'elit té per objecte subvencionar l'activitat d'aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent als seus resultats en competicions oficials, la seua repercussió social o el nivell dels seus integrants, i que el seu objectiu principal fora la participació en una competició esportiva oficial. Sobre la base d'açò, el Club Units pel Bàsquet rebrà 40.000 euros; el Club Atletisme Safor, 6.000 euros; el Club de Córrer El Garbí, 5.000 euros, i el Spiagga Gandia Beisbol Club, 3.000 euros.

Aquests tres últims també han resultat beneficiaris en la convocatòria creada per a l'organització d'esdeveniments esportius, però la incompatibilitat entre ambdues subvencions fa preveure que opten per la concedida com a clubs d'elit, a l'ésser de major quantia.

 

Ajudes a esportistes d'elit

Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat a les subvencions que rebien els joves valencians que participen en competicions esportives d'alt nivell, es va decidir crear, al costat de les anteriors, una quarta convocatòria d'ajudes específica per a aquests esportistes d'elit.

Les ajudes que ara s'han resolt van destinades a la cobertura de les despeses derivades de la temporada 2015/2016 d'aquells joves majors de 18 anys “que acrediten gran rellevància esportiva atenent als seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d'àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent”. Segons la resolució, enguany es beneficiaran d'aquestes ajudes un total de 65 joves, tres d'ells esportistes gandienses. Es tracta de Yves Ibáñez, María del Pilar Vázquez i Cristina Gandia.

Arxivat a:

Destacats