Un gest del València CF que no arriba i un futur estadi que segueix la mateixa sort

L'alcalde de València ha expressat que li agradaria que el València CF "fora dels valencians"

Guardar

800px-Copa_del_Rey_de_fútbol_2018-19_-_Entrega_del_trofeo
800px-Copa_del_Rey_de_fútbol_2018-19_-_Entrega_del_trofeo

El nou estadi del València Club de Futbol s'està convertint en un maldecap per a totes les parts que estan implicades. D'una banda, l'Ajuntament de València està començant a impacientar-se perquè queda menys de dos anys perquè l'edifici de Mestalla siga història i es finalitze el Nou Mestalla, i de moment, eixe moment no sembla ser a prop. Per un altre, el club de Peter Lim encadena escàndol rere escàndol després d'anunciar que no pot pagar ni la fitxa dels seus jugadors sumat a la ratxa de mal-vendes de jugadors importants per al valencianisme. A aquestes parts s'afig la deterioració que suposa per al barri de Benicalap tindre un estadi en construcció i en ruïnes, els negocis de les quals esperaven remuntar amb la finalització de l'estadi i que porten des que començaren les obres en 2007 "sobrevivint".

Arribats a aquest punt, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat el "silenci" de l'entitat valencianista als seus advertiments en les últimes setmanes sobre el termini de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE). En una entrevista concedida a l'agència EFE, l'alcalde ha assegurat que "l'Ajuntament estaria disposat a renegociar els terminis de l'ATE signada amb el València CF si vera un gest de l'entitat per a avançar en la construcció del nou estadi". A més, va afegir que li agradaria que "el club fora dels valencians".

L'estiu ha sigut convuls per a l'equip valencianista, perquè no ha deixat de copar els titulars de la premsa però no per les seues victòries o jugades, sinó per les seues accions controvertides. Recentment, l'equip va anunciar que emetria uns "pagarés" als jugadors perquè no serien capaços de pagar-los el sou. Al mateix temps, van fer vendes molt per davall del preu de venda a jugadors mítics per al valencianisme com a Dani Parejo, damunt a un equip rival directe en La Lliga com ho és el Villarreal CF. Aquestes decisions no han fet més que molestar a l'afició que pateix disgust rere disgust, arribant fins i tot a fer una concentració als voltants de Mestalla per a denunciar la situació.

A l'actual moment econòmic del club, el màxim accionista del qual és l'empresari de Singapur, Peter Lim, ha fet témer fins i tot per una desaparició de l'entitat, encara que Ribó té la confiança que "l'afició del València CF, que és àmplia, entusiasta i a vegades molt 'patidora', serà capaç de buscar solucions", va declarar entusiasta a EFE.

L'edil, després d'avisar en diverses ocasions a l'entitat recolzada per Meriton, ha reconegut que: "no he tingut resposta. Ens preocupa el València, no sols pels seus problemes en l'àmbit intern, que són perceptibles, sinó també pel que fa a la situació urbanística". A més, va insistir que als dirigents del club "cal dir-los seriosament que el temps de l'ATE s'acaba i que els compromisos cal complir-los".

Cal recordar que en 2025 acaba el termini per a finalitzar els dos projectes. A més dels evidents problemes urbanístics, el València CF "té un compromís amb el barri –en el qual situa el nou estadi- de construir unes instal·lacions esportives", assenyala l'alcalde. El barri de Benicalap, on se situa el nou estadi, les obres del qual van començar en 2007 i estan paralitzades des de 2009, està "patint molt per la falta d'infraestructures i del compliment d'aquests acords", apunta Ribó, qui va afegir que "hi ha un compromís de construir una zona esportiva i ha de complir-se".

No obstant això, l'Ajuntament ha mostrat una postura dialogant i comprensiva: "m'agradaria veure un gest del València CF que indique que vol avançar en el compliment de les seues obligacions, com podria ser sol·licitar la llicència d'activitat per a finalitzar l'estadi o qualsevol altre. Aquest silenci no ens agrada i ens preocupa", va afirmar. El club és "fonamental per a la ciutat" pel que "si veren una voluntat seriosa per part del València CF, estudiarien totes les possibilitats". És a dir, estarien disposats a modificar les dates: "l'ATE és una qüestió autonòmica, però si nosaltres veiem una actitud positiva de voler avançar en el compliment de les seues obligacions, serem el més flexible que puguem", va sentenciar.

"Si es produïra un cataclisme així, els qui en primer lloc ha de buscar solucions són la mateixa afició i els elements del club" va reprendre. També va recordar que l'Ajuntament sempre ha estat disposat a ajudar en la mesura de les seues possibilitats perquè els clubs de la ciutat puguen desenvolupar la seua activitat.

L'alcalde creu que "els clubs de futbol haurien de ser sempre de la seua afició, encara que això puga tindre diferents variants" i va afirmar que el model actual del València i d'altres clubs d'Espanya i Europa no li "agrada". "Crec que és un model que genera conflicte, tensions i un cert distanciament de sectors de l'afició", va detallar abans de finalitzar: "M'agradaria que el València fora un equip dels valencians i espere que algun dia puga tornar a ser-ho".

Destacats