Rossi, la Fórmula I i el retorn del públic, protagonistes de la temporada en el Circuit

La pandèmia i la celebració de l’única cita a Espanya de la història de la Fórmula E han marcat l’inici de la temporada

Guardar

Comiat de Valentino Rossi en el Circuit Ricardo Tormo
Comiat de Valentino Rossi en el Circuit Ricardo Tormo

El Circuit Ricardo Tormo tanca la temporada 2021 en  la qual el públic ha tornat a ocupar l’espai en les tribunes. Un any  que ha estat marcat pel comiat del llegendari Valentino Rossi, la  celebració del Mundial de Cotxes Elèctrics i la pandèmia de  coronavirus. Un total de 174.896 persones han passat per les graderies  durant l’any.

Malgrat les fortes restriccions dels primers mesos, l’índex  d’activitat de la pista, el nombre de jornades que el traçat ha estat  ocupat enfront del total de dies de l’any, s’ha elevat fins a un 77,2  per cent. Aquesta xifra millora en 22,3 punts la dada de 2020, però  està encara lluny de les dades de 2019 i anteriors, que fregaven el 90  per cent.

En total, 282 dies d’acció dels quals més de la meitat, el 54,9 per  cent, corresponen a activitats relacionades amb el motociclisme i la  resta, amb les quatre rodes.


Restriccions i Fórmula E

Des de l’inici de l’any i fins a ben entrada la primavera les  restriccions van obligar a cancel·lar activitats programades com el  Racing Legends o els tests oficials de les W Series o diferents  presentacions internacionals.

L’evolució de la pandèmia i la impossibilitat de celebrar carreres a  les ciutats van permetre, per primera vegada a Espanya, la celebració  d’una cita del Campionat del Món FIA de Fórmula E. El Mundial de  Cotxes Elèctrics va celebrar dues carreres a porta tancada en un  traçat modificat amb victòries per a l’holandés Nyck de Vries i el  britànic Jake Dennis.

Durant la celebració d’aquesta històrica cita, el Circuit va retre  homenatge a una de les persones clau per a la seua posada en marxa, el  pilot alzireny Adrián Campos, que va morir el 27 de gener amb 60 anys.


Retorn del públic

La millor notícia del 2021 ha sigut el retorn del públic. Un total de  174.896 persones han passat per les tribunes del Circuit Ricardo Tormo durant la temporada.

Va caldre esperar fins al mes de maig per a veure el retorn dels  aficionats a les graderies del Circuit. Un total de 2.000 persones es  van donar cita en les carreres de NASCAR i al juny es va repetir  aquesta possibilitat en la prova del Ferrari Challenge. L’aforament va  créixer progressivament i al setembre 8.000 persones van acudir a les  dues jornades del GT World Challenge, que arribava per primera vegada  a València junt amb la VolRace.

La data del 14 de novembre estava marcada en roig en el calendari de Valentino Rossi. El llegendari pilot italià de MotoGP va anunciar  durant l’estiu que la del Circuit Ricardo Tormo seria l’última carrera  i el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana va congregar més de  147.000 persones durant tot el cap de setmana. En només cinc setmanes  el Circuit va acceptar el desafiament logístic d’organitzar el Gran  Premi amb l’aforament complet complint la normativa en matèria de  seguretat i amb la col·laboració dels aficionats es va aconseguir  quasi el ple.

El Circuit també va tancar la temporada internacional de motociclisme  amb la consecució del títol mundial júnior de Moto3 per a l’alacantí  de l’Aspar Team, Daniel Holgado, amb 10.000 persones a Cheste.


Centre de Tecnificació

La temporada ha servit també per a veure la tercera promoció de pilots  del Centre de Tecnificació del Circuit. Adrián Benito, Eric Gené,  Maximus Mayer, Dani Briz i Álvaro García compten amb una beca  acadèmica esportiva.

La valenciana Nerea Martí, que ha completat una brillant temporada en  les W Series; l’alacantí Daniel Maciá, i el barceloní Quique Bordas  van obtindre les beques esportives, ja que han completat l’educació  obligatòria.

Destacats