Punt final sobre la resolució del Comité de Competición en el cas Valencia-Barcelona

Guardar

Comité de Competición
Comité de Competición
L'acta del Comité de Competición respecte a l'incident al final del partit contra el Barcelona el cap de setmana passat s'ha convertit en un tema de discussió en el món del futbol. Les opinions en tots els mitjans han crescut  llavors ençà i l'equip català ha reaccionat molest, concretament per este fragment:
La invocada "provocació prèvia" (sic) a la qual al·ludeix el València, C.F. no pot operar amb el pretés efecte atenuant ni, molt menys, exculpatori de responsabilitat. Això és així, en primer lloc, ja que el referit comportament poc exemplar d'alguns jugadors del F.C. Barcelona els desqualifica i ridiculitza per si sols.
D'altra banda, la presidenta del Valencia CF, Layhoon Chan, en taula redona del Col.legi d' Economistes de Catalunya en què ha participat dimecres passat, ha realitzat les següents declaracions al club, en relació amb la resolució del Comité de Competición de la RFEF:
Estem satisfets amb la resolució del Comité de Competició i el club entén que s'ha valorat l'esforç del Valencia CF per eliminar qualsevol comportament violent i per localitzar amb rapidesa a l'autor del llançament de la botella.
La resolució de l'òrgan federatiu recalca el fet que el Valencia no tolera comportaments violents en el seu estadi i arreplega, literalment, les accions del club:
Consta en l'expedient que el València, C.F. havia adoptat una sèrie de mesures preventives en matèria de seguretat i que, gràcies a les recerques dutes a terme, s'ha identificat al llançador d'una de les botelles, concretament la que va aconseguir a un dels jugadors de l'equip visitant. Aquesta última circumstància, que hauria de servir d'exemple per a altres clubs en supòsits anàlegs, ha de tenir el seu reflex en la determinació de la sanció que haja d'imposar-se..
Així, Layhoon Chan va destacar el respecte que el club exigeix als seus futbolistes:
No sóc qui per a dir-li a cap altre club com han de comportar-se els seus futbolistes, però nosaltres intentem que els nostres siguen disciplinats i mostren els valors que el club marca. El comportament de la pràctica totalitat dels aficionats de Mestalla va ser no solament correcte sinó apassionadament positiu per al nostre equip i va haver-hi un ambient a l'altura del partit. Hem de passar ja pàgina i centrar-nos en el pròxim partit davant el Deportivo La Coruña i deixar endarrere l'ocorregut el dissabte.
Destacats