Les pipes d'Alcácer de les que ningú va parlar

Guardar

Alcácer
Alcácer

22 d'octubre d'enguany, fa quasi un mes. El Valencia rep al Barcelona en un partit polèmic que conclou amb un 3-2, obra de Messi. De sobte, l'abraçada de celebració de la MSN i cia. es veu interromput per una botella d'aigua llançada des de la graderia. Un colp lleu però replet de conseqüències.

L'ona expansiva segueix fins hui. La Comisión Antiviolencia va decidir multar al xic culpable amb 3001 euros i sis mesos sense entrar a Mestalla ni a cap altre estadi ni recinte esportiu. Sanció exemplar, dirien. La idea és que ningú s'atrevisca a cometre el mateix error.

No obstant això, eixe dia va haver-hi una altra incidència en la qual pocs informatius s'han detingut i que han marginat per no ser tan manifesta, encara que ho és. Els protagonistes van ser un home situat darrere de la banqueta culé i... Paco Alcácer, ara blaugrana.

Quan el de Torrent s'acostava a asseure's en la banqueta i el duel no havia començat, va rebre un paquet de pipes directament en la cara. Alcácer va seguir el seu camí angoixós i es va asseure al costat de Mathieu, qui va retornar el paquet a un seguidor somrient, orgullós de la seua idiotesa.

Fins a quin punt ens assabentem de les sancions per violències d'esta naturalesa? A l'uníson la Comisión va multar amb 10000 euros al Dépor per una pancarta "provocativa" dels Riazor Blues, amb 3001 a un seguidor del Celta per llançar una botella a uns de l'Ajax i amb 3500 a l'Athletic per permetre l'entrada de dues cerveses al San Mamés.

Però gens es va dir sobre eixes pipes, o almenys no ens assabentem. Més enllà del context de l'eixida d'Alcácer, de l'odi fanàtic i febril d'uns pocs valencianistes, el de colpejar així, impunement i per motius "futbolístics", no fa més que embrutar este bell esport.

Si es vol impartir disciplina, que es faça ben i amb la complicitat responsable dels mitjans de comunicació per al públic de la Lliga o la Champions. Sense exageracions, sense focus exclusius. Tothom del futbol ho agrairà.

Destacats