La xilena 'Tiane' Endler acompanyarà a Sullastres en la porteria

El Valencia CF Femení ha oficialitzat el fitxatge de la capitana de la selecció absoluta de Xile per a reforçar la seua porteria.

Guardar

Tiane Endler
Tiane Endler

Claudia Christiane Endler Multinelli (Santiago de Chile, 23 de juliol de 1991) serà nova jugadora del Valencia CF Femení, després d'haver arribat a un acord amb el club de la capital del Túria que la vincularà per una temporada, sense que haja transcendit el preu del traspàs.

Tiane Endler té 24 anys i arriba procedent del Club Social y Deportivo Colo-Colo Femení. Va començar la seua carrera en 2008 al Unión La Calera, on va disputar dues temporades. Després va ser fitxada per Everton de Viña del Mar, on va estar una temporada en la què va guanyar la Copa de Xile i va disputar la final de la Copa Libertadores Femenina 2010.

Colo-Colo la va fitxar en 2011. Va guanyar el Torneig Obertura i el Clausura i va tornar a jugar la final de la Libertadores. En 2012 va tornar a fer-se amb l'Obertura i va ser clau, parant dos penals en la tanda de la final, en la consecució de la primera Copa Libertadores de la història de Colo-Colo Femení. En juliol de 2012 va acceptar una beca esportiva de la Universitat de Florida del Sud i va unir-se a l'equip South Florida Bulls. En abril de 2014 el Chelsea Ladies va aconseguir fitxar-la, sent el seu primer destí europeu. Finalment, en 2015 va regressar a Xile per a tornar a defensar la samarreta de Colo-Colo.

Amb 1'82 metres d'altura, Tiane destaca pel seu domini del joc aeri i per la seguretat que transmet baix pals. Ha sigut designada com a millor esportista del futbol femení de Xile en 2008, 2009, 2010 i 2015 i com a millor guardameta de la Libertadores femenina 2010. A més, ha sigut 51 vegades internacional amb la selecció de Xile, on és la capitana.

Compartirà la responsabilitat de defensar la porteria valencianista amb Esther Sullastres.

Destacats