La masereta torna del mercat: Després de l'èxode, Garay i Mangala a la defensa del Valencia

Se’n van Alcácer, Mustafi, Orbán, Vezo i Ibáñez i arriben Garay i Mangala, encarregats de reforçar la zona més complexa de l’equip che

Guardar

Més valor3
Més valor3

Post tenebras lux ("darrere de les tenebres, la llum"). Després de la tempesta ve la calma. Al final de la nit sempre ix el sol, etc., etc., etc... Aquestos mots i altres dites pròpies de cartells de Facebook serveixen per a il·lustrar l'actual moment de l'equip blanquinegre.

Més enllà de la saviesa popular, el fet inqüestionable és que el Valencia és un colador. Últims en la taula de posicions, els che necessitaven una reestructuració absoluta, la que per cert haguera d'haver-se realitzat abans de l'inici de la Lliga. Amb quina fi? No haver de suportar les doloroses derrotes en els dos primers partits.

Ahir es van tancar les portes del mercat de fitxatges, període en el qual han eixit molts jugadors de les files del Mestalla i han entrat uns altres per a reforçar les línies amb més problemes. Per a seguir amb les dites: val més una mica que gens. I val més una mica que gens perquè, a pesar que els valencianistes poden estar enfadats per l'èxode que va començar amb Alcácer, des de hui poden presumir d'incorporacions que sense dubte estan al nivell esperat.

Els que es van anar: Alcácer, Mustafi, Orban, Vezo i Ibáñez

El mateix dia en què Paco Alcácer va arribar oficialment al Barcelona, Shkodran Mustafi, una de les garanties que tenia Ayestarán en la defensa i qui va funcionar millor en els primers dos partits, va ser presentat finalment en l'Arsenal, amb el que es confirmen els primers rumors sobre la seua partida. Els londinencs van pagar 41 milions d'euros pel central, qui va signar per les cinc pròximes temporades en un equip amb un imprescindible Per Mertesacker lesionat.

Després d'arribar el 2014 a l'equip che i ser cedit al Levante, sense bons resultats, l'argentí Lucas Orban va ser desvinculat per a signar amb el Genoa d'Itàlia, que va acabar en el desé lloc de la Sèrie A en l'última temporada. L'equip de la regió de Ligúria va pagar una quantitat simbòlica després de la rescissió del seu contracte en el València.

El defensa Rubén Vezo, per la seua banda, es va amb cesió al Granada fins al final de temporada, així com Rober Ibáñez, l'interior dret que fins ara jugava en el València, es va cedit fins al pròxim 30 de juny de 2017 al Leganés, després del seu pas pel mateix equip andalús en la passada temporada.

Com a dada especial, va transcendir que el brasiler Aderllan Santos, un altre dels defenses que no han funcionat bé al costat de Abdennour, va aconseguir tramitar el seu passaport portugués per a fer-se comunitari. Es deia que els che no comptaven amb el brasiler, qui al tancament del mercat es va quedar en el club blanquinegre però alliberant una de les places per a no ocupar plaça d'estranger. Un avantatge xicotet, però un avantatge al cap i a la fi.

Els que van arribar: Garay i Mangala

Amb aquestes eixides, l'equip del Túria pot quadrar els seus nombres i acomodar-se en el Fair Play Financer per a començar a fitxar. El dimarts va arribar Munir gràcies a l'Operació Alcácer i ahir, per fi, els tan anhelats defenses. Amb això, la idea és alçar cap en totes les àrees del camp de joc, inclosa eixa zona tan qüestionada. Els triats per a reformar-la? Ezequiel Garay i Eliaquim Mangala.

GarayL'argentí, provinent d'un Zenit de Rússia que comparteix amb els blanquinegres les urgències del Fair Play Financer, venia sonant fa un parell de setmanes en el Valencia i fins i tot s'havia acomiadat dels seus companys en l'últim duel del conjunt de Sant Petersburg. La seua família viu a Espanya, posseeix passaport espanyol i la seua experiència en la Lliga —en el Racing des del 2006 al 2009 i en el Real Madrid des del 2009 al 2011— ho van convertir en un fitxatge atractiu per als directius del Valencia, que van veure en el jugador una bona opció per a liderar la defensa.

Garay, segons el seu exentrenador Mircea Lucescu, tenia desitjos de jugar a Espanya i particularment en el Valencia atenent al seu interés. Després d'una intensa última jornada en el tancament del mercat, a la 23.45 hrs, es va anunciar que el jugador, que va jugar 78 partits i va marcar 3 gols en el seu període rus, arriba al club che després de segellar-se el traspàs per aproximadament 25 milions d'euros i una signatura fins al 30 de juny del 2020.

El francés Mangala és un cas diferent del de Garay. El seu traspàs és el que es diu un "tapat" pel final de suspens. Fa tres dies el seu nom no apareixia relacionat amb el Valencia en cap mitjà, però va bastar que començara el 31 d'agost, l'últim dia del mercat de fitxatges, perquè el seu nom sonara a tot arreu.

MangalaEl defensa és seleccionat francés i va estar present en l'última Eurocopa. En altres termes, va jugar en el Standard Lieja de Bèlgica entre el 2008 i el 2011, en el Porto entre el 2011 i el 2014, i en el Manchester City des del 2012. L'equip de Guardiola necessitava donar-li eixida cap a algun temps i la solució més propera va ser el València, al que li faltaven reforços per a la rereguarda. En l'Operació Otamendi de l'any passat, amb Pellegrini al comandament del City, va estar a punt de signar en el Mestalla, però finalment la negociació no va arribar a bon port.

Així, Mangala va passar la revisió mèdica el matí d'ahir i es va convertir en el flamant nou reforç del Valencia després de la reunió de Suso i Jorge Mendes, grans responsables d'aquests importants traspassos, que es van reunir a Madrid per a arribar a l'acord definitiu. Conclusió: el jugador de 25 anys arriba cedit al València fins a juny del 2017.

Amb aquests moviments s'acaba el mercat de fitxatges, es tanca agost, s'obri setembre i —damunt— arriba el fred. Aquesta tardor-hivern, el Valencia d' Ayestarán es reestructura per a obtenir bons resultats i donar-li alegries a una afició que després de tantes ensopegades i sofriments es mereix unes quantes.

Destacats