La mà de Diot (78-77)

Un triple sobre la botzina del francès li dóna la victòria al València Basket

_map8916
_map8916

El València Basket va traure ahir petroli d'un partit que no va dominar fins als minuts finals. El conjunt taronja mai va deixar anar-se en el marcador al Lokomotiv, que va portar la veu cantant tota la trobada, però no va ser fins als set últims minuts quan remuntant 11 punts i de la mà de Antoine Diot va aconseguir la victòria amb un espectacular triple sobre la botzina.

El primer quart va estar dominat pel Lokomotiv que va estar quasi sempre per davant en el marcador. Les errades en atac i les pèrdues del conjunt taronja van fer que l'equip rus dominara el tempo del partit. No obstant això, mai va poder estar per damunt dels tres punts. En els últims instants del quart, Oriola va posar per davant en el marcador al València Basket (17-15), cistella que va ser contestada per Baburin per a empatar de nou el partit. A escassos segons del final va aparéixer Rafa Martínez per a anotar els seus dos primers punts i deixar el marcador dos per damunt al seu equip (19-17).

El segon quart va canviar el domini del joc i del marcador. Els primers cinc minuts del quart li van servir al València Basket per a centrar-se i trobar la seua dinàmica de joc doncs fins al moment tirs precipitats i errors en atac unit a un Jones molt ficat en el partit, no permetien que els de Pedro Martínez desenganxaran en el marcador (28-23, min. 14:70). Set punts consecutius de Bojan Dubljevic van posar la màxima renda en el marcador (+6) però Jones i Broekhoff van fer la seua aparició per a retallar distàncies i acostar al Lokomotiv al marcador deixant-ho al descans amb tan sols quatre punts de diferència (39-35).

El descans li va asseure bé al conjunt rus que va trobar cércol amb facilitat, sobretot de la mà de Zubkov i de Collins, doncs el conjunt taronja no era capaç de concentrar-se en defensa de la mateixa manera que no era capaç de fer bona elecció de tirs. Sato i Dubljevic van ser els que van mantenir als locals dins del partit que no van deixar que la distància en el marcador és fora més enllà del més 5 (45-50 min. 26:50). Els últims minuts van seguir la tònica i el marcador es va quedar en el 53-58 per a deixar que fóra l'últim quart el que decidira el vencedor.

Per a no canviar el guió, l'últim quart va començar igual que els anteriors amb cert domini rus però a poc a poc el València Basket va ser traient l'arpa i es va posar seriós en defensa provocant que el Lokomotiv no poguera desenganxar en el marcador i li costara més anotar. En els últims cinc minuts, la Fonteta va despertar, va creure en el seu equip i va començar a animar als seus jugadors que a poc a poc van reprendre el comandament del partit i del marcador. Un triple d'Oriola mancant un minut per a acabar el partit posava el 72-73 en el marcador. Rafa Martínez no anava a ser menys i es va sumar a la festa posant el més dos en el marcador amb un altre triple (75-73). Zubkov va estrényer el marcador mancant trenta segons (75-74). L'atac del València Basket no va resultar com s'esperava i Collins posava una altra vegada al Lokomotiv dos a dalt (75-77). Cinc segons per a la botzina, escàs temps per a pensar però va aparéixer Diot, va agafar la pilota, va córrer el camp, llançà i va ficar un triple sobre la botzina que va fer esclatar a la Fonteta deixant el marcador en el 78-77 final.