La falta d'encert al triple condemna al València Basket

El València Basket cau derrotat en el primer partit de les semifinals contra el Real Madrid.

Valencia Basket

82 - Real Madrid (14+17+16+35): Maciulis (5), Rodríguez, Ayón (10), Taylor (6) y Thompkins (5) -cinc inicial-, Nocioni (7), Reyes (10), Doncic (2), Carroll (15), Hernangómez (2), Rudy (7) y Llull (13).

57 - València Basket (19+7+16+15): Diot (10), Sato (8), Martínez (2), Hamilton (8) y Peterson (3) -cinc inicial-, Vives (1), Stefansson, Dubljevic (13), San Emeterio (2) y Shurna (10).

Àrbitres: Juan Carlos García, Miguel A. Pérez i Sergio Manuel.

Incidències: Primer partit de semifinals del playoff de la Lliga Endesa disputat al Palacio de Deportes de Madrid (Barclaycard center) davant 8.696 espectadors.

Arribava el primer partit de les semifinals entre Real Madrid i València Basket amb el record de la polèmica sèrie, també de semifinals, de l'any passat entre estos dos equips, que va acabar emportant-se l'equip blanc. Els taronja aplegaven al Palacio de los Deportes carregats de confiança després d'haver acabat, per la via ràpida, amb l'Unicaja de Málaga en els quarts de final.

El partit començà amb el València Basket colpejant primer gràcies a l'encert inicial de l'aler Romain Sato (8 punts en els cinc primers minuts) i una sòlida defensa que propicià que el Real Madrid es quedara en 14 punts al termini del primer quart (14-19).

Els primers minuts del segon quart tingueren el mateix color i els de Pedro Martínez ampliaren l'avantatge fins als 8 punts (16-24). Però a partir d'eixe moment, les cames dels jugadors taronja començaren a fluixejar i els de la capital remuntaren fins a posar-se a comandar el tanteig a tres minuts del descans. Les defenses s'imposaven i al final del segon quart s'arribà amb el resultat de 31-26.

La falta d'encert des del 6'75 era alarmant en el València Basket, que terminà la primera part sense haver anotat cap dels 14 intents de triple que havia fet. En la reanudació, i en l'intent número 16, l'ala pívot John Shurna va trencar la maledicció, tot i que no significà obrir la llauna i que els triples començaren a entrar -acabaren el partit amb un trist 2/22 en tirs de 3.

Al tercer quart la igualtat, la falta d'encert i el baix ritme continuaren sent la tònica dominant, però a l'últim quart el València Basket tirà per terra tot el treball fet en els tres quarts anteriors deixant de defensar i permitint que el Real Madrid imposara el seu ritme amb un parcial de 17-2 en els primers quatre minuts del periode. A partir d'eixe moment, el quadre taronja abaixà els braços i començà a pensar en el proper partit, dissabte 4 de juny, a les 21:00.

Els de Pablo Laso han colpejat primer imposant un dur correctiu (82-57), però el València Basket té una nova oportunitat dissabte vinent per a tractar de fer la sèrie el més llarga possible.