La Diputació i la FFCV promouen el futbol base amb ajudes per als 347 clubs de la província

El president Gaspar i el seu homòleg en la Federació de Futbol de la Comunitat, Salva Gomar, presenten l'acord que un any més aporta 220.000 euros per a fomentar les pedreres, material esportiu, desplaçaments i bonificació de llicències per a famílies sen

Guardar

Toni Gaspar i Salva Gomar en la presentació del conveni de la Federació Valenciana Futbol
Toni Gaspar i Salva Gomar en la presentació del conveni de la Federació Valenciana Futbol

La Diputació de València i la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) han presentat aquest divendres al pati dels Scala de la corporació provincial l'acord pel qual, un any més, les dues entitats col·laboren per a promoure el futbol, especialment el de base i femení, en tota la província. El president de la Diputació, Toni Gaspar, i el de la FFCV, Salva Gomar, han explicat els detalls d'un acord pel qual l'àrea d'Esports que dirigeix Andrés Campos aporta 220.000 euros a la Federació.

El destí d'aquestes ajudes de promoció de l'esport no és un altre que els 347 clubs de la província, entre els quals la FFCV distribuirà l'assignació de la Diputació en conceptes com desplaçaments, foment de les pedreres, adquisició de material esportiu o la bonificació de les llicències per a famílies sense recursos.

El president Gaspar ha fet referència al "canvi de concepte" en la institució per a optimitzar les ajudes a l'esport, que passa per "reduir al màxim la burocràcia i canalitzar aquestes aportacions a través de federacions que, com la de Futbol, demostren la seua capacitat de gestió i garanteixen l'eficàcia perquè els diners arriben als clubs que els necessiten". Gaspar té clar que els recursos públics "són de tots i no pertanyen a les institucions, que han de gestionar-los tan bé com siga possible". En aquest cas, "els protagonistes són les xiquetes i xiquets que són felices jugant al futbol, i la nostra responsabilitat és que continuen fent-ho en les millors condicions".

Les infraestructures esportives són part fonamental de les condicions per a la pràctica del futbol, i també en eixe àmbit s'ha produït un canvi de concepte en la corporació provincial, que ha englobat totes les partides i programes en un Pla d'Inversions que duplica l'aportació als ajuntaments, que són els que decideixen el destí de les ajudes. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses han apostat per la millora i creació de noves instal·lacions esportives i pocs són els municipis que no compten encara amb camps de futbol de gespa artificial.

El màxim responsable de la Federació Valenciana de Futbol, Salva Gomar, ha agraït l'esforç inversor de la Diputació, tant en les ajudes directes als ajuntaments amb les quals aquests han renovat els seus poliesportius i camps de futbol, com en la línia de suport als clubs que concedeix a través de la FFCV. Gomar ha celebrat que una vegada més "coincidim amb la Diputació en la promoció de l'esport provincial i els nostres camins es creuen per a fomentar, facilitar, promoure i fer arribar el futbol, futbol sala i futbol platja a tots els racons de València i els seus pobles".

Nova web

En un acte al qual han assistit diferents responsables i coordinadors de la Federació de Futbol, així com el diputat provincial Modesto Martínez, Salva Gomar ha aprofitat per a donar a conéixer el nou portal de la FFCV amb informació de totes les seleccions valencianes. 'Som Valenciana', com es coneix la nova web, "és una plataforma pionera entre les diferents federacions de futbol que trobem a España, ja que és l'única que recull en un mateix suport la informació detallada de totes les nostres seleccions, tant masculines com femenines".

Arxivat a:

Destacats