Jeannette Segarra aposta per l'esport per a lluitar contra la despoblació

Guardar

JeanetteSegarra
JeanetteSegarra

El passat dijous va tindre lloc la Jornada d'Esport i Despoblament al Centre del Carme, on es feien la següent pregunta: ¿Com pot contribuir l'esport en la lluita contra la despoblació a la Comunitat Valenciana?

La directora general d'AVANT, Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, assegura que l'esport pot ser un recurs actiu que contribuïsca a revitalitzar el territori, frenar la despoblació, i evitar desigualtats en el medi rural. "S'ha de frenar el despoblament i l'activitat esportiva és una de les claus", ha indicat.

En aquestes jornades s'han donat a conéixer les oportunitats que ofereix l'entorn rural per al desenvolupament de l'esport, i de quina forma pot ajudar contra la despoblació. També es van presentar programes dirigits a prestar servei públic permetent l'accés a l'esport, als habitants d'aquestes poblacions, i programes orientats a l'aprofitament del medi rural per a la pràctica esportiva.

"Des d'aquesta direcció general, ens hem proposat donar a conéixer les oportunitats que té el territori de l'interior de la Comunitat Valenciana en tots els àmbits de la vida social, i l'esport és una d'elles" assegura la directora general d'AVANT.

Més de dues-centes persones van seguir la retransmissió en streaming, i 50 ho van fer de forma presencial, respectant-se en tot moment les mesures de seguretat. L'objectiu de la jornada era visualitzar i conéixer les possibilitats que ofereixen les activitats i serveis esportius per al desenvolupament del territori.

Segons les paraules de Segarra "L'objectiu de les polítiques antidespoblació és la cohesió del territori, l'equilibri entre el rural i l'urbà, oferir les mateixes oportunitats a les persones independentment del territori en què visquen, i lluitar contra els desequilibris".

La presentació de la Jornada va anar a càrrec de Miguel Sandalinas, President del Foro de Municipis d'interior de la FVMP, i de Jeannette Segarra, directora general d'AVANT. Després van intervindre Consuelo Alfoso, alcaldesa d'Andilla, empreses multi aventura, representants de Programes de salut pública i esport; José Luís Herreros, president del COLEFCV, i Carlos Ferris, president de FEMEC.

"No seran les últimes jornades, és un camí que hem començat i no hem de parar", ha assenyalat Jeannette Segarra per a concloure la jornada.

Arxivat a:

Destacats