I ja són 23 les edicions del Trofeu Ciutat de València

Serà l’últim partit de preparació

Guardar

Ciudad de Valencia_ok
Ciudad de Valencia_ok

Pocs nombres són més icònics en bàsquet que el 23. I precisament eixa és la quantitat d'edicions del Trofeu Ciutat de València que s'aconseguiran el diumenge quan Valencia Basket pose punt final als seus partits de pretemporada mesurant-se al Movistar Estudiantes en el seu partit de presentació (diumenge 25, 17:40 hores, Fonteta, TV Mediterráneo).

Serà la primera oportunitat per al públic de vore a casa al nou projecte taronja per a la temporada 2016-17. Com és tradicional, tindran l'oportunitat de vore desfilar a tots els equips de Planter i Escola de l'entitat. I en ser el partit de presentació que dóna el tret d'eixida a la temporada del 30º aniversari, l'afició tindrà l'oportunitat de retrobar-se amb 21 jugadors i entrenadors històrics de totes les èpoques del Club.

 

Rècord d'equips de Planter i Escola

Abans de la presentació del primer equip i l'eixida dels històrics a pista, serà el torn de prendre el parquet de la Fonteta dels equips de formació. Seran presentats un total de 49 equips de Planter i Escola sobre la pista, tot un nou rècord, augmentant en sis equips la xifra de l'any passat. Abans de l'eixida a pista dels seus ídols d'ahir i de hui, es reuniran més de 500 xiquets i xiquetes sobre el parquet de la Fonteta. Per tercer any consecutiu, els equips femenins de Valencia Basket també seran protagonistes en els prolegòmens i desfilaran al costat dels seus companys dels equips masculins. L'equip EBA i el Sènior Femení, que esta temporada s'estrenarà en Liga Femenina 2, posaran el colofó a l'eixida dels equips de formació.

 

Movistar Estudiantes: Un clàssic en el Trofeu Ciutat de València…

El combinat col·legial és tot un clàssic en el partit de presentació davant la seua afició de Valencia Basket, ja que la seua presència sobre les taules de la Fonteta el 25 de setembre suposarà la seua novena participació en el Trofeu Ciutat de València, la qual cosa convertix al Movistar Estudiantes en el rival més freqüent en els partits de presentació de Valencia Basket.

 

…I l'últim botxí

Curiosament, el combinat col·legial és l'últim equip que ha derrotat a l'equip taronja en la seua posada de llarg davant la seua afició, ja que li va guanyar en l'edició de 2008. Des de llavors, el triomf sempre s'ha quedat a casa, incloent un triomf davant el Movistar Estudiantes en 2010. Valencia Basket ha guanyat les últimes 7 edicions del Trofeu Ciutat de València, i 11 de les últimes 12 edicions

 

Luengo, Rodilla i Barros repetixen entre els històrics

Dins de les celebracions del 30 aniversari del Club, Valencia Basket ha aconseguit reunir per a esta posada de llarg en la Fonteta a una vintena de exjugadors de totes les èpoques de l'entitat i al primer entrenador de la història de l'equip, Toni Ferrer. Entre tots ells sumen una gran quantitat de presències en este torneig, encara que només tres d'eixos jugadors històrics van jugar en la primera edició del Ciutat de València. En un partit jugat el 30 d'agost de 1994, Víctor Luengo, Nacho Rodilla i Juan Carlos Barros es van enfrontar al FC Barcelona en el primer partit d'este torneig. I repetiran el diumenge dins de la vintena de jugadors històrics que tornaran a saltar a les taules de la Fonteta per a rebre l'afecte de l'afició.

Destacats