Els vídeos de #ValènciaEntrenaEnCasa van tindre més de 100.000 reproduccions durant l’Estat d’alarma

Pilar Bernabé explica que a partir de demà es reprendran les activitats dirigides a l'aire lliure a la platja de la Malva-rosa

Guardar

0630 Bernabé #ValènciaEntrenaEnCasa
0630 Bernabé #ValènciaEntrenaEnCasa

El programa online d'activitat física, formada por sessions en vídeo adaptades per a la seua pràctica a les llars, va ser llançat el passat 1 d'abril por la Fundació Esportiva Municipal de València, a través de la regidoria d'Esports que dirigix Pilar Bernabé. L'edil ha anunciat que "hui llega a la seua conclusió després de romandre 91 dies actiu i, a partir de demà, es reprendran les activitats dirigides a l'aire lliure a la platja de la Malva-rosa, que seran de lliure accés i gratuïtes, amb novetats en matèria de prevenció i seguretat respecte a anys anteriors".

"Des del seu primer moment, #ValènciaEntrenaEnCasa va ser concebut com una resposta institucional davant el confinament general de la població amb l'objectiu de promocionar la pràctica d'activitat física mitjançant sessions en vídeo adaptades per a tota mena de públic i d'edats", ha assenyalat Pilar Bernabé, qui ha explicat que tota l'oferta del programa "s'ha basat en ser pública i gratuïta, accessible per a qualsevol persona interessada i que disposara d'un dispositiu con connexió a internet".

Al llarg d'estos 91 dies, des de la pàgina web i xarxes socials de la FDM, s'han publicat i difós diàriament, de dilluns a dissabte, una nova programació en la qual es recopilava totes les activitats i enllaços de cada jornada. En total, han sigut més de 3.000 els vídeos que s'han pujat a la plataforma de YouTube amb una duració mitjana de 30 minuts por sessió. Les i els protagonistes dels mateixos han sigut l’equip de professionals que imparteixen de manera habitual les classes dirigidesles instal·lacions esportives municipals.

Hui dia, el conjunt de vídeos que conformen #ValènciaEntrenaEnCasa ha rebut més de 110.000 reproduccions. Els canals en Youtube de les monitores i monitors, des dels quals s'han pujat els vídeos, han aconseguit la xifra de 1.362 subscriptors. El programa s'ha dividit en activitats en sec − ioga, pilates o gimnàstica de manteniment, entre altres – i activitats aquàtiques adaptades –sessions d'aprenentatge preescolar, així com d'aiguagim i fins i tot classes d'exercicis terapèutics per a alleujar lesiones.

Des de la Fundació Esportiva Municipal s'ha posat a la disposició de la ciutadania una enquesta de valoració i satisfacció de #ValènciaEntrenaEnCasa, emplenada por 244 usuaris. Entre les dades obtingut, destaca que tres de cada quatre persones que han contestat a l'enquesta han donat una valoració global del programa de 9 i 10 sobre la mateixa escala. El 30,7% afirma que la freqüència amb la que ha realitzat les activitats proposades ha sigut de "diverses vegades a la setmana" i "el 29,1% sosté que molt sovint, tots o case tots els dies".

Más de la meitat de les persones enquestades asseguren tindre entre 45 a 65 anys i 8 de cada 10 persones que han seguit el programa eren dones. Si bé dos de cada tres participants han indicat que han realitzat les activitats de manera individual, el terç restant afirma haver-les fet con la seua parella o con persones amb les que conviuen.

Pilar Bernabé ha ressaltat que a més de promocionar l’esport i els seus beneficis per a la salut, "el programa també ha tingut com a objectiu millorar l'estat anímic entre els seus participants". "Al mateix temps, #ValènciaEntrenaEnCasa ha servit d'aparador per a donar a conéixer les activitats i les instal·lacions esportives municipals a la disposició de la ciutadania, en el moment en el qual l'evolució de la situació i la nova normalitat ho permeta", ha conclòs.

Destacats