El Valencia s'incomoda a domicili

Atleti Valencia

Per què el Valencia juga d'una forma a Mestalla, i d'una altra quan té la condició de visitant? Sense anar més lluny, este diumenge va desaparéixer en la derrota davant el Atleti en el qual faltaven Torres i Godín. Cap jugador va brillar, ningú va funcionar com una sorpresa.

Literalment, el Valencia va ser un fantasma i va rebre tres gols claríssims que van demostrar les desconcentracions defensives que és capaç de cometre. Griezmann i Gabi es van passejar amb eixa feblesa i van aprofitar això per a abusar dels blanquinegres i marcar el primer dels tres gols.

Davant l'Alavés, el problema va ser el mateix. En només 10 minuts van menysprear un avantatge claríssim després del gol de Carlos Soler, en una actitud molt diferent de la qual es va veure contra el Real Madrid. L'equip de Zidane no va trobar el camí per a revertir el 2-0 en 80 minuts de partit a València.

Què fa que els jugadors de Voro tinguen bon acompliment a Mestalla? Probablement el suport de l'afició o potser la superació del trauma de l'època d'Ayestarán i Prandelli en què tots els finals de partit significaven un gol en contra. No obstant això, és una actitud que hauria de projectar-se més enllà dels límits de casa.

Si el Valencia vol ser l'equip històric que és i ostentar un lloc en la part de dalt de la classificació, ha de solucionar la seua capacitat de reacció, i sobretot d'acció, per a no fallar de visitant. És la primera tasca de Voro per a construir a un planter disciplinat en un íntegre, i millorar a poc a poc.