El València Basket s'estrena amb victòria patint en defensa (68-80)

El Tecnyconta Zaragoza planta cara fins a l’últim quart

1617_TCZ-VBC (18)

Important, que no vital, era començar guanyant i el València Basket va complir. Amb errors, a vegades sense idees en atac, amb moments de dispersió en defensa... però va complir amb l'objectiu i va véncer en la pista del Tecnyconta Zaragoza (68-80). El partit va tenir dues parts clarament diferenciades. Els primers trenta minuts es van caracteritzar per un Zaragoza ficat en el partit i un València Basket nerviós que encadenava error rere error i una feble defensa que li donava ales al conjunt aragonés. Si bé és cert que mai se'n van allunyar en el marcador. Després del descans, el conjunt taronja va reaccionar, va millorar en defensa i amb les idees fluint en atac de la mà de Vives, Van Rossom i Dubljevic es va anar distanciant en el marcador fins que en els últims deu minuts va aconseguir assestar el colp de gràcia i deixar el lluminós en el 68-80 final.

Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Pierre Oriola van ser els encarregats de fer els primers passos de València Basket en aquesta campanya. Uns passos en els quals al llarg dels 40 minuts van destacar els 17 punts del capità i els 16 de Bojan Dubljevic que al costat de Van Rossom (qui tornava a la competició oficial després de passar deu mesos fora de la pista per lesió) i Vives van ser els encarregats de donar ales a l'equip.

1617_TCZ-VBC (42)El partit va començar amb dues cistelles de Pierre Oriola (ahir un dels més motivats en defensa i va acabar en la banqueta per la cinquena falta personal) que no va servir per a mantenir al conjunt taronja per davant en el marcador doncs els locals van aprofitar els errors taronges i es van avançar en el marcador (10-6). L'empat a 14 va arribar de la mà de Fernando San Emeterio i ja la connexió Vives, Van Rossom i Dubljevic van deixar el marcador en acabar els primers deu minuts en un 18-24 a favor dels visitants.

El segon quart va començar al mateix ritme que acabà el primer i el València Basket aconseguia dominar el marcador, fins i tot l'avantatge arribava als deu punts, però una cadena d'errors va fer que el Tecnyconta Zaragoza tornara a entrar en el partit i que el Pavelló Principe Felipe creguera en la victòria i animara amb més ganes al seu equip. Amb l'empat en el marcador (35-35) va ser Pedro Martínez el que va decidir posar ordre amb un temps mort. Amb la represa els locals es van posar per davant gràcies al triple de Gecevicius i va anar Rafa Martínez qui va contestar amb un altre des de la cantonada. No obstant això, en un parell d'accions més el Zaragoza va finalitzar la primera part un a dalt (43-42).

El despertar després del descans

La xarrada en el vestuari va haver de funcionar doncs el València Basket va saltar a la pista per a iniciar el segon temps amb alguna idea més clara encara que encara mancat de ritme en atac i molts errors en defensa. L'encert de Rafa Martínez, l'entrada de nou dels dos bases (Vives i Van Rossom) i les connexions amb Dubljevic van ser els que finalment van ficar en el partit al conjunt taronja. Els de Pedro Martínez van aconseguir ampliar el parcial favorable a 0-10 posant-se 7 a dalt en el marcador (45-52). El Zaragoza es resistia a donar el partit per perdut, sobretot gràcies a les accions de Bellas. Un triple de Holt va tallar el parcial valencià i Benzing va col·locar a dos als locals. Sam Van Rossom amb un triple va fer tornar a l'equip valencià (50-55 min.28) qui va aconseguir tancar el quart amb un 52-57 en el marcador.

Els últims deu minuts de trobada es van caracteritzar per la punxada que va patir el conjunt local quan els taronges van aconseguir anul·lar les accions de Tomás Bellas. Malgrat això, el Zaragoza seguia creient en la remuntada i no va ser fins al minut 37 quan gràcies a un triple de Vives, que deixava el marcador en un 61-77, el conjunt aragonés va ser conscient que la gesta no era possible. Els últims minuts de partit van servir per a demostrar part de la qualitat de la plantilla taronja, una millora en defensa i un millor ritme en atac.