El límit de Pako

La tercera derrota consecutiva en la Lliga ja va despertar les primeres crides d’atenció

Guardar

Pako Ayestarán
Pako Ayestarán

Les converses entre García Pitarch i Layhoon Chan, que el matí d'ahir es van reunir novament a Paterna, pel que sembla tenien una raó de ser... o  dos. A més de la decisió d'entrenaments no oberts al públic, Ayesterán va rebre la informació que ha de millorar després de la derrota en l'últim minut contra el Betis.

El director esportiu i la presidenta són conscients de quant va esperar l'entrenador a fitxatges com Garay i Mangala. També saben de sobres que Ayestarán va haver de fer una pretemporada amb un planter que ja no és tal després de quedar minvat per diverses partides importants que s'estranyen en el camp. De manera que, després del diumenge, han preferit guardar la calma i retornar-li la mà abans de ficar-se amb la continuïtat del basc. Ara com ara.

La crida d'atenció és que ha de millorar al seu equip al més prompte possible i sobretot aconseguir resultats palpables. Perquè a pesar que va salvar al club del descens en la temporada passada, no hi ha ratxa de bons resultats fa mesos. No obstant això, també és veritat que en tan poc temps l'entrenador no pot construir un planter competitiu ni molt menys una defensa fèrria. Com aquell temps es va escurçar fins al màxim possible, el tancament del mercat de fitxatges, ningú ha tingut l'oportunitat per a veure a la zona funcionant en tot el seu nivell. El vist en la derrota contra el Betis és solament un esbós.

Malgrat això, tota mala situació té un límit, per la qual cosa se l'ha informat que els resultats han d'arribar abans de la primera setmana d'octubre. És a dir, el Valencia ha de reivindicar-se davant l'Athletic en el Sant Mamés aquest diumenge, contra l'Alavés a casa, contra el Leganés de visita i contra el Atlético Madrid en el Mestalla. Si en aquests quatre duels els jugadors de Pako —dos d'ells molt difícils i un altre contra l'equip revelació de la Lliga, que ve de guanyar al Barcelona—, s'haurà creuat el límit establit i les conseqüències seran més serioses.

Destacats