Ascendirà el Levante? La visió d'un granota que odia el futbol modern

Guardar

MiquelOFM1
MiquelOFM1

Fa quasi un mes que l'equip granota no guanya un partit. Per als escèptics, això podria convertir-se una crisi. Per als qui han vist jugar al conjunt blaugrana, són solament ensopegades, tempestes necessàries per a seguir al sol que aparega després. I així ascendir.

MiquelOFM4El 6 de novembre el Reus va caure de local per 0-1 davant un planter que és ferm candidat. En eixe moment, igual que ara, la seua posició en la classificació era la més alta possible. Però hi havia una diferència: ara el Levante se separa dels seus escortes (Girona i Sevilla Atlético) per sol quatre punts, un abisme xicotet.

El 20 de novembre l'equip valencià va patir la seua segona derrota en esta Lliga 1|2|3, un fet del qual van brollar dubtes. L'exigència d'esta categoria —ja ho ha dit bastants vegades Muñiz— és una altra totalment diferent; no hi ha favorits.

Viure un ascens immediatament després d'una temporada de descens és tota una experiència i al mateix temps alguna cosa comparable. En els dos casos hi ha responsables i personatges essencials. D'estes figures i del passat, el present i el futur del Levante parlem amb Miquel, el fundador d'Odio el fútbol moderno i un seguidor de l'equip.

Malgrat el seu bon moment, crees que hi ha algun responsable del descens del Levante?

Sense dubte el Levante torna a estar en un bon moment. El de l'any passat crec que va venir per un complex d'inferioritat amb la resta d'equips de Primera. Sabien que partien amb poc pressupost després de carbassejar a Sarve, que la temporada seria difícil, però a voltes cal tocar fons i ara tot és il·lusió.

Què et sembla el treball de Juan López Muñiz al capdavant de l'equip?

M'agrada bastant. Coneix la categoria, és treballador i sembla un bon motivador. És un amant del futbol, la qual cosa necessita el Levante per a aconseguir l'ascens.

A més del Levante, què un altre candidat de la Categoria de Plata crida la teua atenció? Consideres que el club granota tinga un contrincant ferri en l'opció a l'ascens?MiquelOFM3

Ara mateix Girona és el rival a batre. La Segona és una marató, hi ha 22 equips, es fa llarga. El principal rival del Levante serà el mateix Levante .

Estem a principis de desembre i encara queda molt. La Segona és molt dura per això, perquè es fa molt llarga.

Què opines d'eixos jugadors —José Luis Morales, per exemple— que es van quedar àdhuc amb tot el que significa descendir?

El Levante és un club humil, de barri treballador. Els futbolistes són propers a l'afició i es contagien de l'energia que esta transmet.

A mi m'alegra molt veure gent compromesa, que podria haver forçat la marxa, però segueixen ací, donant-ho tot en Segona. A més, m'agrada veure a Roger, un tiet d'ací que es converteix en la principal referència per a tornar a pujar a Primera.

Destacats