Aldaia i Alaquàs s'uneixen en una nova edició de la Carrera 5K de les Dones

La prova esportiva se celebrarà divendres 10 de març des de les 19 hores

Guardar

Presentació de la Carrera de la Dona d'Aldaia i Alaquàs
Presentació de la Carrera de la Dona d'Aldaia i Alaquàs

Els Ajuntaments d'Aldaia i Alaquàs han presentat aquest matí la segona edició de la Carrera 5K de les Dones. Concretament, aquesta prova esportiva, amb una distància de 5 quilòmetres, recorrerà els nuclis urbans d'aquests dos municipis de l'àrea metropolitana de València divendres 10 de març a les 19 hores.

Després de l'èxit de la primera cita, aquest esdeveniment esportiu manté l'objectiu de visibilitzar i donar suport a les dones, al mateix temps que es continua col·laborant entre les dues administracions veïnes i amigues, també en el foment d'una vida sana.

L'edició d'aquest 2023 tindrà noves categories i premis i es marca l'objectiu de superar les 500 persones que van participar en la seua primera edició.

Implicació i esforç d'Aldaia i Alaquàs

Guillermo Luján, alcalde d'Aldaia, i Antonio Saura, alcalde d'Alaquàs, han encapçalat un acte de presentació que ha tingut lloc aquest matí en el Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA).

Tots dos han valorat la "implicació i l'esforç" de totes dues institucions. Luján ha incidit en la "importància de fer pedagogia de la igualtat en el dia a dia i en l'esport" i ha repassat iniciatives posades en marxa a Aldaia en aquest sentit com el programa "Dona i Pilota Valenciana" o el torneig d'escacs de dones. "L'esport és una activitat transversal i una eina fonamental per a impulsar la igualtat en el dia a dia", ha afirmat.

Per part seua, Saura ha animat a totes les dones a "superar la frontera de la desigualtat" i ha fet una crida perquè la participació "siga multitudinària" siguen d'on siguen les participants. A més, ha recordat que l'horari i el dia establit tenen un sentit: d'una banda, per a fer veure que córrer de nit ha de ser segur per a una dona, i perquè tinga més incidència i repercussió que si es realitzara, per exemple, un diumenge al matí.

Inscripció i recorregut

El termini d'inscripció per a participar en la carrera ja està obert i compta amb un preu de 5 euros més la possibilitat d'aportar una quantitat voluntària en benefici de l'Associació Alanna, que realitza un acompanyament a les dones en les situacions de violència de gènere i en la reconstrucció de les seues vides.

El recorregut tindrà eixida i meta en el poliesportiu Jaume Ortí i recorrerà cinc quilòmetres pel nucli urbà i els punts més emblemàtics de tots dos municipis.

Categories

Pel que respecta a les categories, per a l'edició de 2023 s'han establit:

  • Mare i filla: que entren juntes en meta.
  • Família multigeneracional: membres de la mateixa família pertanyents a diferents generacions (àvia, filla, neta, etc.) que entren juntes en meta.
  • Júnior: fins a 17 anys.
  • Sènior: de 18 a 40 anys.
  • Veterana A: de 40 a 50 anys.
  • Veterana B: majors de 50 anys.
  • Especial: persones amb diversitat funcional.
  • Falles: premi per a la falla amb major participació en l'esdeveniment.

Arxivat a:

Destacats