Turisme Comunitat Valenciana promociona juntament amb Conhostur la gastronomia de la Comunitat Valenciana a Zuric

Colomer recalca la importància de promocionar el turisme gastronòmic perquè "cada vegada la gent inspira més el seu viatge en la gastronomia"

Guardar

Francesc Colomer, a Zuric
Francesc Colomer, a Zuric

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) han celebrat a Zuric una acció de promoció de destí de la Comunitat Valenciana, organitzada en col·laboració amb l'Oficina Espanyola de Turisme a Zuric.

L'esdeveniment de promoció s'ha celebrat en l'espai gastronòmic Lake Side i ha servit per a donar a conéixer el territori i la gastronomia de la Comunitat Valenciana de la mà de Kiko Moya (2 estreles Michelin - Restaurante L'Escaleta), María José Martínez (1 Estrella - Lienzo), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (1 Estrella - Restaurante Talaia, Alcossebre, Castelló), i els guanyadors del Concurs a la Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2021 (Josep Palomares - Restaurant Xiri) i 2022 (Betlem Escriva Restaurant La Xerna de Dénia).

Els xefs han estat acompanyats en l'esdeveniment de la sommelier Manuela Romeralo, Premi Millor Sommelier de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia.

En l'acte, dirigit a prescriptores del mercat suís, agències de viatges, turoperadors, mitjans de comunicació i revistes especialitzades, s'han presentat dues tapes elaborades amb producte de la Comunitat Valenciana que el públic ha gaudit en un còctel degustació posterior a la presentació del destí.

En la presentació, que ha congregat a més de 100 assistents, ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de Conhostur, Manuel Espinar, l'Ambaixadora d'Espanya a Zuric, Celsa Nuño i el director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Zuric, Horaci Díaz.

Francesc Colomer ha destacat que la Comunitat Valenciana és una terra que "viu una edat daurada en gastronomia" i ha incidit en la importància de promocionar la gastronomia com a producte turístic a través de la nostra marca L'Exquisit Mediterrani. "Cada vegada la gent inspira més el seu viatge en la gastronomia com un dels arguments més clars per a explicar un territori, la seua essència i autenticitat", ha assenyalat.

Per a Manuel Espinar, president de Conhostur "amb aquesta acció reprenem, després de la pandèmia, l'organització d'esdeveniments de promoció de la gastronomia en l'àmbit internacional amb el clar objectiu de donar a conéixer la qualitat i excel·lència de la cuina valenciana i posar en valor el nostre turisme gastronòmic en el mercat suís".

Mercat suís en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana és el primer destí dels suïssos a Espanya amb quasi un 20% de la quota de mercat. A més, el suís és el huité mercat emissor internacional per volum cap a la Comunitat Valenciana, que en els últims 10 anys s'ha situat entre els llocs seté i dècim del rànquing de mercats emissors.

Es tracta d'un mercat que mostra una gran fidelitat cap a la Comunitat Valenciana, especialment el de parla alemanya (65% del país), del qual Zuric és la ciutat més poblada amb prop d'1.500.000 habitants en el seu cantó. Aquesta gran fidelitat s'explica, en part, per les bones connexions aèries que la Comunitat Valenciana, especialment l'aeroport de València, té amb Suïssa (aeroports de Zuric, Basilea i Ginebra).

Destacats