Tresors amagats al costat del sol, arena i mar

El turisme torna a ser un motor econòmic a la Comunitat

Guardar

ifs_1570
ifs_1570

Espanya és destinació turística per excel·lència. El clima, l'oferta cultural i d'oci del nostre país, unit a la conjuntura internacional quant a seguretat, fa que any rere any els turistes trien Espanya per a passar les vacances. Sobretot, els estrangers cerquen sol i platja doncs dels 75 milions de turistes que ens van visitar fins a novembre del 2016, la Comunitat Valenciana va rebre 7.463.665 visitants, un 18,4% més que en el mateix període del 2015 i s'esperava des de la Generalitat tancar l'any amb més de vuit milions de visites. Canàries és la principal destinació amb el 28,3% del total, Catalunya (24,7%) i Andalusia (13,5%). Aquells que arriben a la comunitat Valenciana ho fan principalment des del Regne Unit, el 33,8% dels visitants són d'allí, i de França amb el 14,8%.

Que el turisme era un dels motors econòmics espanyols i de la Comunitat Valenciana era un poc més que palesa des de fa anys, de fet va suposar el 13,2% del PIB de la Comunitat en 2015, però ja no només explica el sol i el mar com a ganxo perquè els turistes trien passar les seues vacances en terres valencianes. Al típicament conegut per tots (Catedral, Micalet, Ciutat de les Ciències i les Arts, Castillo de Peníscola, les Coves de la Vall d'Uixò, les Falles, les Fogueres de Sant Joan, la Magdalena, les festes típiques dels Moros i Cristians d'Alcoi o Ontinyent, Els Misteris d'Elx, els diferents museus tant de València com de Castelló i Alacant, el teatre o l'òpera...) se li uneix els diferents esdeveniments esportius que es realitzen. El final de la temporada de MotoGP en el Circuit de Xest, que s'uneix la resta d'activitat que genera al llarg de l'any, València Ciutat del Running amb les seues diferents carreres i la Marató i la Mitja Marató amb l'etiqueta d'Or. Fins i tot rutes turístiques entorn del Sant Grial, o la ruta de la seda... són alguns dels atractius de la Comunitat que animen al fet que els turistes ens decantes per esta terra.

A més, com ja va assenyalar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, des de la Generalitat s'està treballant per assentar un nou model turístic, a més del de sol i platja. Per açò, "cal destacar que, durant 2017, l'Agència Valenciana del Turisme incrementarà la participació en certàmens, fires i congressos turístics, amb l'assistència a un total de 53 esdeveniments d'estes característiques, dels quals 21 seran en l'àmbit nacional i 32 seran internacionals. Així, 29 d'estos esdeveniments estan destinats a productes concrets, com el turisme actiu i de naturalesa, cicloturisme, senderisme, golf, turisme de negocis o MICE, turisme esportiu o nàutic, entre altres", va explicar Colomer qui va recordar algunes de les accions dutes a terme en 2016 com per exemple el fet que "es declarara a València com a capital de la Ruta de la Seda o les Falles aconseguiren la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO".

Destacats