La reforma fiscal valenciana suposarà un estalvi mitjà de 111 euros per contribuent

"Quan els fets canvien, la resposta també ho fa", ha destacat el president Ximo Puig

Guardar

Ximo Puig, president de la Generalitat, a Les Corts
Ximo Puig, president de la Generalitat, a Les Corts

La resposta valenciana a la inflació serà una reforma fiscal progressiva. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el Debat de Política General celebrat aquest matí en Les Corts.

"Quan els fets canvien, la resposta també ho fa. Amb flexibilitat i sense dogmatismes. I ara és el moment d'un ajust fiscal amb tres pilars: Ajudar a les rendes mitjanes i baixes, fomentar l'activitat econòmica i l'ocupació, i protegir als qui més castiga la inflació", ha afirmat Puig.

Una actualització fiscal alineada amb les recomanacions de la Comissió Europea, del Banc Central Europeu i del Fons Monetari Internacional que beneficiarà a la majoria social.

Reforma fiscal valenciana

Concretament, la reforma fiscal valenciana augmentarà en un 10% la quantia exempta de tributació a tots els ciutadans. A més, s'establirà una nova tarifa autonòmica de l'IRPF per a aquest exercici, amb nous trams adaptats a la situació actual.

D'altra banda, totes les deduccions i bonificacions fiscals augmenten un 10%, per la qual cosa més persones podran acollir-se a elles. Concretament, passaran de 25.000 a 30.000 euros les rendes que poden beneficiar-se de la deducció. Les rendes superiors a 60.000 euros mantindran el seu esforç tributari.

Aquestes tres mesures beneficiaran a 1.344.000 contribuents valencians, és a dir, al 97,4% dels contribuents.

La reforma fiscal valenciana suposarà un estalvi mitjà de 111 euros per contribuent i un estalvi global de 149 milions d'euros a les famílies. Els efectes d'aquesta reforma seran retroactius a l'1 de gener d'enguany i serà aplicable en la Renda de 2022.

Destacats