Puig valora la dada "rècord" d'afiliats a la Seguretat Social i la creació d'ocupació de qualitat gràcies a l'estabilitat aconseguida en la Comunitat Valenciana

Destaca la necessitat de buscar "fórmules d'ajuda" per a facilitar un procés d'integració "ràpid i fàcil" de les persones refugiades procedents d'Ucraïna

Guardar

El president de la Generalitat se ha reunido con el ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá
El president de la Generalitat se ha reunido con el ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha valorat la dada "rècord" de persones afiliades a la Seguretat Social el mes de maig, així com la creació d'ocupacions indefinides, la qual cosa ha vinculat a l'estabilitat aconseguida en la Comunitat Valenciana gràcies al diàleg social.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió de treball amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, celebrada en la seu del Ministeri, en la qual s'ha analitzat, entre altres temes, la positiva tendència a l'alça dels llocs de treball i el descens de l'atur registrats en els últims mesos.

El president ha destacat que les dades registrades el mes de maig situen el nombre d'afiliats a la Seguretat Social en 2.038.839 persones, la qual cosa ha qualificat de "rècord" mai abans obtingut, "ni en els moments de major creixement econòmic". Així mateix, s'ha explicat que el 66% de les ocupacions són indefinits, per la qual cosa ha mostrat la seua satisfacció, ja que les dades reflecteixen que s'està creant ocupació de qualitat, "malgrat el difícil escenari a causa de la inflació, la guerra, les tensions en els mercats i la gran incertesa".

Durant la seua intervenció, ha manifestat la seua esperança que les xifres puguen millorar encara més, donada la previsió d'una "molt positiva" temporada turística, i ha atribuït els bons resultats a l'estabilitat assolida en la Comunitat Valenciana gràcies al diàleg i el pacte social entre empresaris, sindicats i la Generalitat.

En el transcurs de la reunió, també s'ha abordat la necessitat d'incrementar la formació dels joves per a la seua adequació al mercat de treball i a "buscar solucions" a través de la Formació Professional per a reduir les xifres d'atur "encara preocupants" en aquest col·lectiu.

Integració de les persones procedents d'Ucraïna

D'altra banda, Ximo Puig i José Luis Escrivá han tractat sobre buscar "fórmules d'ajuda" per a facilitar un procés d'integració "ràpid i fàcil" de les persones refugiades procedents d'Ucraïna, de manera que no es genere "marginalitat ni desafecció".

Segons ha explicat el president, les persones que han arribat a la Comunitat Valenciana necessiten trobar estabilitat, ja que la situació de guerra que pateix Ucraïna "no sembla que vaja a acabar de manera immediata". En aquest sentit, ha assegurat que la Comunitat sempre ha tingut una actitud "oberta, positiva, hospitalària" i s'ha mostrat convençut de la capacitat d'atendre aquesta situació de manera "solidària i amb intel·ligència".

Finalment, s'ha referit a la col·laboració entre totes dues administracions en la gestió de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió, de la mateixa manera que ha assegurat que es continuarà treballant conjuntament per a "generar ocupació de qualitat i garantir la seguretat de les persones amb major dificultat".

Arxivat a:

Destacats