Puig sobre acord amb Ford: "Confie en les possibilitats d'Almussafes, però cal respectar decisió de l'empresa"

Guardar

Operaris treballant a la planta Ford Almussafes
Operaris treballant a la planta Ford Almussafes

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat aquest divendres l'acord aconseguint per UGT -el sindicat majoritari en Ford Almussafes- i la direcció de Ford Europa en Colònia (Alemanya) per a poder presentar una proposta de pla d'ajust amb la qual la planta valenciana aspira a fabricar els models elèctrics de la signatura i assegurar la càrrega de treball durant els pròxims anys, assenyalant que té confiança en les possibilitats de la factoria d'Almussafes "perquè és la més competitiva que hi ha de Ford a Europa", però ha dit que "cal respectar les decisions de l'empresa".

"Cal ser molt acurats perquè és una decisió en la qual nosaltres l'única cosa que podem fer és secundar el màxim possible l'operació que està programada per part de Ford", ha afegit.

Puig s'ha manifestat així davant els mitjans durant una visita que ha realitzat a Castelló, on ha destacat que "un dels aspectes fonamentals que representa l'opció que Ford es mantinga i avanç en la Comunitat Valenciana és precisament l'actiu del diàleg social, l'actiu de la capacitat d'acord entre l'empresa i els sindicats que han tingut durant anys". "Això ha sigut un actiu fonamental de l'oferta de Ford en la Comunitat Valenciana", ha subratllat.

Sobre aquest tema, ha recordat que això ha passat en altres moments, "quan hi ha hagut dificultats i quan s'ha sigut capaç d'atraure models que en aquests moments s'estan produint a Almussafes". D'altra banda, ha indicat que és cert que encara que han passat uns mesos molt difícils, "es parteix d'aqueixa capacitat de cohesió de l'empresa i els treballadors i, al mateix temps, es parteix d'unes condicions en les quals compten amb el suport de la Generalitat Valenciana".

Preguntat per l'acord amb la Generalitat per a un pla de suport financer, el cap del Consell ha subratllat que és un acord que està sotmés a confidencialitat, "entre altres coses perquè hi ha competidors en aquesta operació", però -ha explicat- "està l'aval que ha fet la Generalitat Valenciana durant anys i anys defensant i secundant tots els processos innovadors de Ford". "Per tant, tenim aqueixa capacitat de reflectir en la proposta el que ha sigut un comportament permanent de la Generalitat en el suport a Ford", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats