Puig i Mazón acorden una transició que done certitud a inversions com les de Volkswagen, Tesla o Toyota

Es vol evitar que el traspàs de poders siga un inconvenient per a les empreses estrangeres que vulguen instal·lar-se en la Comunitat Valenciana

Guardar

Cotxe fabricat a la gigafactoria Tesla de Berlín
Cotxe fabricat a la gigafactoria Tesla de Berlín

La Comunitat Valenciana es troba en un moment clau per al seu futur. A l'arribada de la gigafactoria de bateries de Volkswagen i a les negociacions per a instal·lar una planta de Tesla, se li ha unit recentment l'interés de la multinacional Toyota. Una inversió estrangera que l'actual govern de la Generalitat fa mesos que treballa i que pretén donar continuïtat el futur executiu autonòmic.

Tal com s'ha referit el president en funcions, Ximo Puig, en nombroses ocasions, des del Consell s'estan mantenint converses "al més alt nivell" amb, almenys, deu multinacionals de "sectors avançats" que estudien instal·lar-se en la Comunitat Valenciana. En conjunt, es tractaria d'una inversió potencial superior als 24.000 milions d'euros, generant un impacte laboral total que rondaria 43.000 ocupacions directes.

L'actual situació política de la Comunitat Valenciana podria suposar un escull perquè fructificaren aquestes negociacions. Per això, tant Puig com el pròxim president, Carlos Mazón, s'han vist les cares per primera vegada després de les eleccions del 28 de maig, amb la finalitat de donar certitud i tranquil·litat a aquestes empreses i evitar que aquest període transitori de la formació de govern siga un inconvenient per a la inversió estrangera.

La trobada se celebrava ahir al Palau de la Generalitat i va transcórrer, tal com han assegurat des del propi govern, "dins de la més absoluta cordialitat i cortesia institucional abans del traspàs de poders".

Ximo Puig y Carlos Mazón
Ximo Puig i Carlos Mazón

Tesla i Toyota

Les converses es mantenen amb empreses internacionals dedicades al desenvolupament de microprocessadors, l'hidrogen verd, les energies renovables, les bateries elèctriques, la producció de components, els vehicles elèctrics i el 'big data'.

En aquests dies, ha transcendit que Tesla és una de les multinacionals que negocia amb la Generalitat, juntament amb altres països europeus com França o Itàlia, per a desenvolupar un projecte en l'àrea metropolitana de València que suposaria una inversió econòmica que rondaria els 4.500 milions d'euros.

Aquest dimarts, el Levante-EMV avançava que Toyota s'hauria interessat per les condicions que ofereix la Comunitat Valenciana per a instal·lar la planta de bateries per a vehicles elèctrics que té previst obrir a Europa en 2026.

Destacats