Puig destaca a les empreses familiars com un dels principals motors de l'economia valenciana

Guardar

FOTO_IVEFA_01
FOTO_IVEFA_01

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la importància de les empreses familiars per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana, ja que en 2015 el 82% de les empreses, el 67% de la facturació i el 66% de l'ocupació existent en les signatures de la Comunitat valenciana corresponien a empreses familiars.

"Aquestes xifres són en si mateixes reveladores de la notable aportació que l'empresa familiar realitza a la nostra economia, ja que quatre cinquenes parts del nombre de companyies i dues terceres parts de l'ocupació i les vendes són d'aquestes empreses", ha manifestat.

Puig ha presentat aquestes xifres, extretes d'un estudi recent de l'Institut Nacional d'Estadística, en la clausura de l'assemblea general de l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA) que, segons Puig, suposa "un clar exemple de col·laboració entre les entitats empresarials".

En aquest context, Puig ha subratllat l'estret vincle que uneix el finançament amb la productivitat empresarial del territori, i ha recordat que "entre 2009 i 2014 s'han deixat d'ingressar 6.900 milions d'euros" i que de l'última liquidació del 2014 es desprén que es van ingressar "1.290 milions menys del que ens correspondria si se'ns finançara igual que a la mitjana de la resta de Comunitats Autònomes".

"Aquesta situació de infrafinanciació provoca que el nostre teixit empresarial i social tinga més dificultats i que es frene l'activitat empresarial", ha assegurat sobre aquest tema, al mateix temps que ha demanat que, a partir del pròxim mes de setembre, s'intensifique "clarament aquesta posició a favor d'un finançament just, perquè ens juguem gran part del nostre futur".

Malgrat aquest missatge, el President també ha aprofitat l'acte per a recordar, "sense caure en triomfalismes", les bones dades econòmiques de la Comunitat. En aquest sentit, ha apuntat que la valenciana és l'autonomia que més ha crescut en l'últim any i en l'últim trimestre; que han augmentat les afiliacions a la seguretat social i que ha baixat l'atur un 6,4%, vuit desenes per sobre de la mitjana espanyola; que les exportacions creixen al 7% mentre que la mitjana de l'Estat ho fa al 0,2%; o que el nombre de turistes ha augmentat un 20,5%, quasi el doble que en la resta de l'Estat.

No obstant això, ha assegurat que "cal continuar esforçant-se" i que "hem de combinar i cogestionar les polítiques públiques", motiu pel qual ha volgut agrair a totes les organitzacions empresarials "el suport que permanentment han donat a la Generalitat per a posar damunt de la taula problemes que llastren el nostre creixement i capacitat de mirar cap a davant amb fortalesa".

La labor de l'IVEFA

El cap del Consell també ha aprofitat per a reconéixer el suport que prestal'IVEFA a aquelles empreses que tenen menys capacitat i ha destacat la seua contribució per a enfortir la relació institucional amb les empreses familiars i dotar-les dels serveis específics que necessiten.

De la mateixa manera ha lloat la labor que realitza l'Institut través del seu Comité d'Orientació per a la Solució de Conflictes entre els integrants de l'empresa familiar; de les diferents activitats formatives i de networking; i del programa d'ajuda a les empreses familiars.

A més, el President ha destacat la "identificació emocional" i el "projecte de vida" que hi ha darrere de qualsevol empresa familiar i ha afegit sobre aquest tema que una empresa d'aquest tipus, "no solament proporciona alegries i disgustos quan els beneficis són bons o quan flaquegen, sinó que les alegries i els disgustos de l'empresa familiar sorgeixen dia a dia, quan es guanya o es perd un bon client, quan es contracta o acomiada a un treballador, quan s'aconsegueix o no un préstec, o quan s'aconsegueix comprar o no una nova maquinària".

Nou model productiu

El President ha aprofitat l'acte per a reivindicar l'engegada definitiva del Corredor Mediterrani i ha agraït a les empreses "el gran esforç realitzat per a aconseguir que es convertisca en una de les principals prioritats per al Govern" en tractar-se d'una infraestructura "fonamental per a Espanya i per a Europea".

També ha subratllat la necessitat de reduir els problemes burocràtics en l'administració valenciana, ja que "en la nostra Comunitat és on existeixen més tramites i dificultats per a muntar una empresa i ens correspon a nosaltres millorar-la", ha explicat.

Finalment, s'ha referit a l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i a l'Institut Valencià de Finances (IVF), com dos dels pilars lògics sobre els quals edificar un nou model productiu valencià.

"L'AVI és un element fonamental, ja que la innovació és el motor del segle XXI que serà capaç de donar-nos les oportunitats que no teníem en el passat per a aconseguir aquesta transformació del model econòmic que hem de construir", ha assegurat.

Quant al IVF, ha explicat que serà una banca pública destinada a "donar suport a el finançament empresarial, que és un element fonamental perquè les empreses funcionen".

Arxivat a:

Destacats