Prop de 6.000 llars s'acullen a les ajudes de rehabilitació d'habitatges i eficiència energètica del Consell

Habitatge rep un total de 2.167 sol·licituds d'ajudes en matèria de vivenda i eficiència energètica

Guardar

Un edifici d'habitatges Imatge: Unsplash
Un edifici d'habitatges Imatge: Unsplash

La conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica encapçalada pel vicepresident Héctor Illueca ha rebut un total de 2.167 sol·licituds en la convocatòria d'ajudes d'enguany per a la rehabilitació d'edificis i habitatges. Aquesta partida econòmica que afectarà a prop de 6.000 llars està sufragada a través dels fons europeus Next Generation EU. Entre les peticions, 1.282 corresponen a la província de València, 632 a Alacant i 253 a Castelló.

Aquestes més de dos mil peticions presentades sol·liciten l'ajuda per a un total de 5.880 habitatges, distribuïts entre 2.967 a Alacant, 2.609 a València i 304 a Castelló, detalla l'administració autonòmica.

Les sol·licituds aconseguiran un import màxim -mancant realitzar les oportunes comprovacions durant la seua tramitació- superior als 74 milions d'euros. La xifra final serà sensiblement inferior.

En general, aquesta convocatòria tancada l'1 de desembre compta amb un import de més de 55 milions d'euros, incrementat recentment. La previsió és que s'haja assolit l'objectiu de concedir totes les ajudes sol·licitades, a la vista d'aquestes xifres.

Es tracta d'ajudes que sorgeixen davant la necessitat de rehabilitar i millorar l'eficiència energètica de molts edificis i habitatges davant la situació en la qual es troben. El propòsit és pal·liar els elevats costos que ocasionen les obres per a moltes famílies.

Per a la implementació de les ajudes, la convocatòria ha comptat amb dues figures clau: el gestor de la rehabilitació, amb un perfil tècnic, i l'agent de la rehabilitació, amb un perfil empresarial amb capacitat econòmica i tècnica suficient per a l'execució d'obres.

A més, per a facilitar l'accés, Arquitectura Bioclimàtica va posar en marxa eines com la web Renoveu, on es calcula aproximadament el consum energètic d'un edifici o habitatge i s'ofereixen fins a nou opcions d'estalvi, complint amb els requisits necessaris per a poder optar a les ajudes Next Generation.

Destacats