El Pla d'Acció de 2023 de Creaturisme difondrà internacionalment els valors de la Comunitat Valenciana

Turisme invertirà 500.000 euros per a la promoció i difusió de les empreses turístiques

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, presenta el Pla d'Acció de Creaturisme 2023
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, presenta el Pla d'Acció de Creaturisme 2023

Posar el focus en el mercat internacional. Aquesta és la principal finalitat del Pla d'Acció de Creaturisme per a aquest 2023, que ha sigut presentat aquest matí per part del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Una estratègia en la qual destaquen les accions de comercialització i captació global, així com l'augment de la presència en fires especialitzades, tant a escala estatal com internacional.

Per a això, Turisme invertirà a través del programa Creaturisme "prop de 500.000 euros per a la promoció i difusió de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana", unes promocions es realitzaran tant en l'àmbit estatal com internacional.

El Pla d'Acció Creaturisme 2023 pretén millorar la comercialització amb accions específiques com networking, workshops, famtrips; potenciar la formació i professionalització; promoure la participació en Fires Internacionals; promocionar el programa i els seus productes a través de presentacions a mitjans de comunicació estatals; i premiar la implicació de les empreses i la seua participació en el programa d'ajudes de Turisme Comunitat Valenciana.

Així mateix, a partir del mes de juny veuran la llum quatre campanyes institucionals que reforçaran i difondran els valors de la Comunitat Valenciana a través de quatre eixos: excel·lència i sostenibilitat turística, digitalització i intel·ligència turística, formació i hospitalitat. Aquestes campanyes es difondran en diferents onades en el calendari, amb una duració de 12 mesos, sota el claim genèric 'La nostra actitud fa turisme', amb un pressupost global d'1.550.000 euros més IVA.

Per a Colomer són "unes campanyes molt importants dirigides al territori turístic com a destí" i ha recordat que "un territori és turístic si protagonitza aqueixa conjura col·lectiva per voler ser acollidor, innovador, tolerant i sostenible, que són els grans eixos que inspiraran el viatge turístic des dels mercats emissors".

Segons destaca el secretari de Turisme, "el claim és afortunat perquè dirigeix tota la sensibilitat i tot el centre de gravetat que ha de pivotar entorn de l'actitud", i ha afegit que "la nostra actitud fa turisme, i ens fa ser més hospitalaris i més sostenibles, que és el patró de selecció de destí a partir d'ara".

Quatre campanyes publicitàries

La primera de les campanyes persegueix l'objectiu de difondre i reforçar l'excel·lència i sostenibilitat turística. Aquesta campanya comptarà amb dues línies creatives: el posicionament de la Comunitat Valenciana i de la marca Qualitur com a referència de qualitat, a més de potenciar la imatge de la Comunitat com a destí sostenible i responsable. El pressupost d'aquesta campanya és de 400.000 euros (més IVA), i la difusió es realitzarà en un 80% en la Comunitat Valenciana i el 20% restant en l'àmbit estatal.

La segona campanya que ha presentat Colomer difondrà i informarà dels valors de marca i programes d'actuació de Turisme CV en matèria de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i digitalització del sector turístic. El pressupost és de 250.000 euros (més IVA) i la difusió es realitzarà en un 75% en la Comunitat Valenciana i en un 25% en territori estatal.

També s'impulsarà una campanya per a difondre, sensibilitzar i informar sobre els programes d'actuació de Turisme CV com a destí hospitalari. Aquesta campanya potenciarà els valors de la Comunitat Valenciana com a destí acollidor del turista, destacant la importància del turisme per al conjunt de la societat com a motor econòmic i d'aqueixa hospitalitat en la competitivitat i capacitat de generar ocupació. Compta amb un pressupost de 500.000 euros (més IVA) i es difondrà en la Comunitat Valenciana.

L'última de les campanyes institucionals que Turisme Comunitat Valenciana posarà en marxa és per a donar a conéixer els cursos formatius que es realitzen en els Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (Xarxa CdT). A més, aquesta campanya, que compta amb un pressupost de 400.000 euros (més IVA), posarà en valor les professions relacionades amb el turisme i la importància d'aquests professionals en el conjunt del sector turístic valencià.

Desafiaments estratègics per a 2023

Els objectius del Pla d'Acció de Creaturisme per a aquest 2023 reforcen el camí recorregut amb un nou impuls i busquen enfortir el projecte des de la innovació. Per això, la comunicació digital del programa és fonamental. El focus està en la promoció i consolidació de la Ruta del Greal com a producte turístic de la Comunitat Valenciana. En la mateixa línia, s'impulsa el desenvolupament d'accions específiques de promoció per a Territori Borgia.

Així mateix, el turisme esportiu en el nostre destí és fonamental dins de l'oferta, per a això, es dissenyarà i desenvolupar un pla especial per a impulsar tot el seu potencial, abastant instal·lacions esportives i empreses especialitzades en el desenvolupament d'aquest producte. També s'impulsarà la participació en fires i esdeveniments d'àmbit nacional i internacional del cicloturisme.

Un altre dels focus principals per al curs 2023 està a premiar a les empreses que participen en les accions dutes a terme des del Programa. Per a incentivar aqueixa implicació s'ha creat una distinció entre els adherits en dos nivells, Iniciats i Business, amb una sèrie de beneficis exclusius per a aquests últims.

Els beneficis més rellevants són professionalització i formació especialitzada gratuïta, aparició en els materials promocionals de Turisme Comunitat Valenciana i accés a la participació en accions de promoció i comercialització.

El Pla d'Acció 2023 també comprén novetats enfocades a generar valor afegit per als adherits al Programa. Amb aquest objectiu s'han creat els Premis Creaturisme en el marc de Fitur 2023, que busquen guardonar les millors experiències turístiques de les empreses de Creaturisme publicades en el portal d'Experiències CV. A més, hi ha una nova adaptació de la marca Creaturisme i els distintius per a empreses.

Què és Creaturisme?

Creaturisme és l'estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament i impuls de programes de productes turístics altament especialitzats, segmentats i de base experiencial. És d'accés gratuït i lliure per a totes les empreses i entitats que comercialitzen serveis turístics que es desenvolupen dins de la Comunitat Valenciana.

Les empreses que formen part del programa poden participar en accions formatives i de comercialització especialment dissenyades per als adherits, així com beneficiar-se de les accions de promoció que realitza Creaturisme.

Les empreses del programa han d'oferir experiències turístiques singulars, competitives, comercialitzables, dirigides a diferents perfils de públic i que responguen a la demanda de mercat.

Més de 1.200 empreses, la majoria d'elles pimes i autònoms, ja gaudeixen dels beneficis de formar part del projecte, que està lligat a quatre grans línies de producte: cultural, rutes cultural, natural i actiu.

Aquestes experiències es recullen en el lloc web www.experienciascv.es.

Destacats