La pandèmia no frena a Consum: va augmentar la seua facturació un 1,6% en 2021

La Cooperativa valenciana va facturar 3.378,9 milions d'euros i va incrementar els seus resultats fins als 67,9 milions d'euros

Guardar

Presentació anual dels resultats de Consum
Presentació anual dels resultats de Consum

Consum ha incrementat la seua facturació un 1,6% en 2021 respecte a l'exercici anterior. Concretament, es van facturar 3.378,9 milions d'euros, un 3,6% més, obtenint uns resultats de 67,7 milions d'euros, un increment del 3,6%.

Aquests resultats han sigut presentats aquest matí per part del director general de Consum, Juan Luis Durich, a l'Hotel Only You de València, en un acte en el qual s'ha destacat que la Cooperativa valenciana ha mantingut constant la facturació a superfície en un context en el qual les vendes del sector s'han reduït un 2,5%.

"Un increment moderat, però positiu, ja que el comparem amb un exercici excepcional", tal com ha reconegut Durich. De cara al present exercici s'estima un creixement del 5% gràcies a la previsió d'obertura de noves tendes, que s'establiran en les comunitats autònomes on ja s'és present.

Així mateix, continua augmentant les vendes en línia, arribant en 2021 els 61,37 milions d'euros, un 37,6% més que l'exercici anterior.

150 milions d'euros d'inversió

Pel que respecta a la inversió, també s'ha incrementat. Concretament, un 27,6% més, arribant als 149,9 milions d'euros. Aquesta partida ha anat destinada a l'obertura de 54 supermercats, sis propis i 48 franquícies Charter, una xifra rècord en la història de la Cooperativa.

D'altra banda, s'han ampliat i reformat 35 botigues, adequant-les al nou model que Consum ja està implantant en més d'un centenar de botigues i s'han digitalitzat processos de totes les centrals logístiques, així com a processos d'innovació i digitalització.

La xarxa comercial de Consum compta actualment amb 838 establiments, 466 propis i 372 Charter, sumant més de 629.000 m² de sala de vendes. De cara a 2022, la cooperativa preveu incrementar el ritme d'obertures, frenat per la pandèmia, i obrir 56 supermercats més (15 propis i 41 Charter) i realitzar 32 reformes i 12 ampliacions. Unes superfícies comercials que se situen en la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella-la Manxa, Andalusia i Aragó.

En el rànquing estatal d'empreses de distribució per superfície Consum manté el sisé lloc i augmenta la seua quota un 0,1%, fins al 4,4% del mercat nacional, mentre que la quota de mercat per vendes en la seua àrea d'influència se situa en el 12,9%.

826 nous llocs de treball

En 2021 Consum va crear un total de 826 llocs de treball, sumant una plantilla de 18.212 treballadors, amb una quota femenina del 73% (el 61% dels llocs de responsabilitat en botigues estan ocupats per dones).

Entre aquests treballadors s'han repartit 71,5 milions d'euros, un ingrés mitjà de 1.852 euros per soci i s'ha aplicat en gener d'aquest 2022 un increment salarial per al seu personal operatiu d'entre un 1,7% i un 2,5% en funció de la seua categoria professional.

A més, l'activitat de la Cooperativa ha generat al voltant de 41.500 ocupacions indirectes, un 6% més que en 2020, i s'ha incrementat un 25% la inversió en conciliació laboral.

Un estalvi de 28 euros a l'any

Els socis-clients de la Cooperativa s'han beneficiat de descomptes en les seues compres per un valor global de 50,5 milions d'euros, un 1,6% més que durant 2020, una mitjana de 28 euros a l'any d'estalvi. Un programa de fidelitat que evoluciona favorablement i que la situa com la major cooperativa espanyola per nombre de socis.

En el cas dels projectes socials, Consum ha col·laborat en prop d'un miler, amb una inversió de 23,8 milions d'euros, un 21% més que l'any passat. Concretament, el Programa Profit, que ha complit 10 anys, va donar en 2021 8.460 tones d'aliments a les persones que més el necessiten.

Pel que respecta a la Política Ambiental, es continua treballant sobre la base de dos objectius: la lluita contra el canvi climàtic i l'economia circular. Actualment, el 100% dels supermercats Consum són ecoeficients mentre que el 98,5% de l'energia consumida per la Cooperativa prové de fonts renovables.

En aquest sentit, la Cooperativa va destinar 67,2 milions d'euros a inversions mediambientals, amb l'objectiu de minimitzar els seus efectes sobre l'entorn. La petjada de carboni de la Cooperativa s'ha reduït un 84% des de 2015, fruit de la incorporació de gasos refrigerants de temperatura negativa, alimentada amb CO₂ en les noves obertures, els supermercats ecoeficients i la millora dels vehicles de la flota logística. A més, és la primera empresa del sector de la distribució alimentària que ha obtingut el segell "Reduzco" del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITERD) i que registra la seua petjada públicament en la base de dades del Ministeri.

En 2021 la Cooperativa també ha renovat la certificació "Residu Zero" d'AENOR en les seues sis plataformes logístiques i seu, que acredita que més del 99% de les deixalles d'embalatges, contenidors, palets i altres residus es valoren, evitant, d'aquesta manera, que tinguen com a destí l'abocador.

Finalment, gràcies al Pla de Reducció de Materials i Envasos ha deixat de posar en el mercat més de 1.590 tones de plàstics, per la implantació de les borses reutilitzables i compostables en les seccions de frescos, així com per les múltiples mesures de reducció i substitució d'envasos en la seua marca pròpia. Actualment, l'11,6% dels plàstics de marca pròpia ja són d'origen reciclat o elaborats amb bioplàstics.

Arxivat a:

Destacats