Nomdedéu: "Mai abans s'havia registrat un descens tan pronunciat de l'atur durant el primer mes de l'any"

Per a Nomdedéu les dades de l'atur, sumats als de l'EPA constaten que la Comunitat Valenciana es troba "davant una clara consolidació de la tendència cap a la recuperació econòmica"

Guardar

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat hui les xifres d'atur registrat del mes de gener en la Comunitat, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals es desprén que 12.188 persones han deixat d'estar inscrites en Labora (un descens del 3,28%).

Nomdedéu ha expressat la satisfacció del Consell, ja que, segons ha assenyalat, "des que es tenen dades, mai abans s'havia registrat un descens tan pronunciat durant el primer mes de l'any".

"Estem davant unes xifres molt positives, que a més ens situen, ara ja sí, en nivells d'atur previs a la declaració de l'estat d'alarma", ha declarat. De fet, el nombre de persones parades es troba pròxima en el nivell de maig de 2019.

El director de Labora ha posat en valor que la reducció de l'atur arriba a tots els sectors econòmics i a alguns de manera intensa. D'aquesta manera, destaca el sector de la construcció (-6,11%) o a la indústria (-3,39%). De la mateixa manera, el descens ha arribat aquest mes tant a homes (-4,87%) com dones (-2,21%) i és especialment forta entre les persones joves (-14,75%).

Per a Nomdedéu les dades de l'atur, sumats als de l'EPA constaten que la Comunitat es troba "davant una clara consolidació de la tendència cap a la recuperació econòmica". Així mateix, ha mostrat la seua esperança que aquesta reactivació "es veja encara més reforçada per la normalització de la pandèmia i l'estímul a la demanda que suposarà l'arribada dels Fons Europeus de Recuperació".

En aquest sentit, cal recordar que Labora ha posat en marxa ajudes per a emprendre, per a la capacitació digital de dones en entorns rurals i per a la realització d'itineraris personalitzats d'orientació.

Finalment, el secretari autonòmic d'Ocupació ha assegurat que, des de Labora i des de la Generalitat es continuarà "treballant braç a braç amb les persones treballadores i el teixit productiu per a ampliar les oportunitats laborals existents, tant en quantitat, com sobretot en qualitat".

Destacats