Nomdedéu: "L'EPA reflecteix la fi de les campanyes de Nadal i d'agricultura"

Guardar

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha informat sobre les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2023, fets públics aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Segons l'EPA, el nombre de persones parades en la Comunitat Valenciana s'ha incrementat en 5.300, unes dades que el secretari autonòmic d'Ocupació ha contextualitzat en la fi de la campanya de contractacions de Nadal i de les campanyes agrícoles.

"Es tracta d'unes dades moderadament negatives que arriben en un context de màxims històrics d'ocupació i que estan influïts per les variacions estacionals (fi de la campanya de Nadal, crisi de l'energia)", ha explicat.

Enric Nomdedéu ha valorat que la contractació indefinida continua incrementant-se (+26.600 contractes), mentre continua reduint-se la temporal (-32.400).

"Així les coses, i tenint en compte que les variacions d'ocupació són de tot just un 1% en termes desestacionalitzats, les xifres indiquen que el repte actual és la consolidació de la recuperació i la investigació d'una major estabilitat de l'ocupació durant l'any", ha indicat.

Arxivat a:

Destacats