Merino lamenta la "bel·ligerància" del Govern davant normes no aprovades quan "seria més útil" per a la ciutadania abordar la reforma d'una llei caducada com la de finançament

Guardar

La portaveu del Consell, Ruth Merino
La portaveu del Consell, Ruth Merino

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha lamentat la "bel·ligerància" i l'actitud "poc constructiva" del Govern central en avançar que està estudiant recórrer davant el Constitucional la futura llei de Concòrdia, malgrat tractar-se d'una norma que no està aprovada i que es troba encara en fase de tramitació parlamentària, quan "seria més útil" per a la ciutadania abordar la reforma d'una llei que "no sols està ja aprovada, sinó que fa deu anys que està caducada" com la de finançament autonòmic.

En declaracions realitzades en la roda de premsa posterior al ple de l'Executiu valencià, la també consellera d'Hisenda ha recordat en este sentit el perjuí econòmic que té per a la Comunitat Valenciana el retard a canviar un sistema de finançament que afecta diàriament de manera negativa a la sanitat, l'educació i els servicis socials, i ha criticat també que no existisca des de fa mesos "cap contacte" ni "notificació oficial" en este àmbit.

Ruth Merino ha censurat que, en lloc d'això, "lamentablement" l'única cosa que es vaja coneixent a través dels mitjans de comunicació siguen "anuncis" i "publicitat, que incrementa en període electoral". En este punt, la consellera ha expressat a més la seua preocupació pel fet que encara no hi haja cap comunicació sobre l'actualització dels lliuraments a compte que, tal com ha recordat, el Consell ve exigint "des de fa moltíssim temps".

Es tracta d'"euros comptants i sonants" que revertixen directament sobre la capacitat de la Comunitat per a atendre aspectes tan importants com la sanitat dels valencians i les valencianes. De fet, que no arriben eixes quantitats "està suposant ingressar al voltant de 90 milions d'euros menys cada mes" des de gener, segons ha quantificat la responsable de la Hisenda pública valenciana.

A més, i sobre el rebuig del Govern a la proposició de Llei de Concòrdia, ha subratllat que el que deuria l'Executiu estatal explicar és per què "no vol" que s'amplie el dret a reconeixement a les víctimes del terrorisme d'ETA.

Així mateix, entre els temes aprovats pel Consell, la consellera ha destacat el conveni amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que permetrà fomentar la col·laboració entre institucions i impulsar la promoció d'habitatges de protecció pública en els municipis de la Comunitat mitjançant col·laboració publicoprivada i que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha presentat este dimarts.

El ple ha aprovat a més la designació de José Manuel Camarero Benítez com a director general de Turisme de la Generalitat, així com el nomenament de Juan Salvador Oliver com a president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats