Merino: "Hem de continuar fent polítiques perquè l'ocupació siga de major qualitat"

La portaveu del Consell valora les xifres d'ocupació que reflectixen una pujada el mes de març en la Comunitat Valenciana

Guardar

Ruth Merino, portaveu del Consell i titular d'Hisenda, Economia i Administració Pública durant la roda de premsa de hui
Ruth Merino, portaveu del Consell i titular d'Hisenda, Economia i Administració Pública durant la roda de premsa de hui

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha destacat les xifres d'ocupació del mes de març fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social però ha demanat "no quedar-se amb el titular".

"Cal baixar a furgar un poc darrere, perquè estan els fixos discontinus que es comptabilitzen d'una forma que no és l'adequada i, per descomptat, cal mirar la qualitat de l'ocupació i les retribucions. Pot disminuir l'atur, pot haver-hi més ocupació, però hem de continuar fent polítiques perquè eixa ocupació siga de major qualitat, amb sous dignes i condicions laborals com mereixen tots els treballares", ha incidit.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat este dimarts que les xifres d'atur reflectixen que "la Comunitat Valenciana torna a demostrar signes de fortalesa econòmica".

La Comunitat Valenciana ha registrat la tercera major caiguda de l'atur a Espanya el mes de març, en termes absoluts, amb 3.998 persones menys que el mes anterior, un -1,22%, i s'ha situat en 323.334 aturats.

Reaccions dels sindicats

Ana García Alcolea, secretària general de CCOO PV, destaca l'evolució positiva de l'ocupació a la regió, marcada per la disminució de la desocupació registrada i l'augment de l'afiliació a la Seguretat Social en comparació amb l'any anterior. No obstant això, expressa preocupació per la qualitat de l'ocupació, especialment en el sector industrial, on s'ha observat una tendència a la destrucció de llocs de treball amb millors condicions laborals.

En el cas d'UGT-PV, Pilar Mora Martínez, secretària de Formació Ocupació i Igualtat de Gènere, reclama "millores en el sector de servicis, sector feminitzat, per a dotar de major qualitat de l'ocupació en este, així com la diversificació del model productiu dirigit cap a una indústria de qualitat. A més de polítiques actives d'ocupació dirigides als col·lectius en situació de major vulnerabilitat, reclamant com sempre una perspectiva feminista per a totes les polítiques en esta matèria".

Des dels sindicats s'assenyala que el sector servicis concentra el major percentatge de desocupació, aconseguint el 70,1%, la qual cosa evidencia la necessitat de millorar les condicions laborals en este àmbit. La inestabilitat laboral, la parcialitat no desitjada i la temporalitat associada a campanyes estacionals són algunes de les preocupacions plantejades.

Se subratlla la importància d'establir polítiques d'ocupació que promoguen la inserció laboral de qualitat i aborden la problemàtica de la desocupació femenina, que continua sent elevat a la regió. A més, s'insta el Consell a desenvolupar una política industrial centrada en facilitar la implantació d'empreses, potenciar la seua dimensió i promoure la transformació digital i verda.

Quant a la contractació, es destaca la consolidació d'una major estabilitat, amb un 51,3% de contractes indefinits registrats el març de 2024 a la Comunitat Valenciana, enfront del 48,7% de temporals.

Arxivat a:

Destacats