Mazón reclama millores en infraestructures per a sostindre l'auge turístic de la Comunitat Valenciana

"Podem rebre més visitants, però necessitem millors infraestructures per a fer-ho bé", afirma el president

Guardar

Interior de l'aeroport de València
Interior de l'aeroport de València

En el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat de manifest la creixent importància d'enfortir les infraestructures per a satisfer la demanda turística en constant augment en la Comunitat Valenciana. Destacant la necessitat de millores, especialment en els aeroports de València i Alacant, Mazón ha subratllat la vital connexió entre el desenvolupament d'infraestructures i la capacitat per a gestionar el creixement turístic.

Els números parlen per si sols: el nombre de passatgers ha augmentat un 18% en l'Aeroport d'Alacant, un 22% en el de València i un 90% en el de Castelló. Aquestes dades reflecteixen l'auge turístic que experimenta la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha portat el president Carlos Mazón a ressaltar la necessitat d'actuar de manera proactiva per a assegurar que la regió estiga adequadament preparada per a la creixent afluència de visitants.

"Podem rebre més visitants i estem preparats per a fer-ho, però necessitem millors infraestructures per a fer-ho bé", va emfatitzar el president de la Generalitat, la setmana passada, a Madrid. Aquest reconeixement de l'èxit turístic va acompanyat per la preocupació de garantir que aquest creixement siga sostenible i beneficiós per a la regió en conjunt.

El president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, a Fitur
El president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, a Fitur

Noves connexions

Carlos Mazón ha avançat que els tres aeroports de la Comunitat Valenciana no sols enfrontaran el desafiament de l'augment de passatgers, sinó que també s'expandiran amb noves línies i connexions. Amb un objectiu ambiciós d'aconseguir la xifra de 30 milions de turistes, el cap del Consell expressava la seua confiança que aquest assoliment "no sols està a l'abast de la mà", sinó que la Comunitat Valenciana "està decidida a aconseguir-lo".

"La Comunitat Valenciana lluita i competeix en la Champions League del turisme internacional", ressaltava, sobre aquest tema, el mateix Mazón. No obstant això, conscient dels possibles riscos associats amb un èxit desmesurat, va posar l'accent en la necessitat de mesures proactives i millores en infraestructures clau.

Exigència de millores immediates

Per a evitar "morir d'èxit", Mazón va aprofitar l'ocasió per a fer una exigència puntual al Govern d'Espanya: la construcció de la segona pista de l'aeroport d'Alacant-Elx i l'ampliació del de Manises, ambdues "com més prompte millor". Amb un to d'urgència, instava l'Executiu central a evitar demores similars a les experimentades en projectes anteriors, com l'ampliació del Port de València i la connexió de la Comunitat Valenciana amb la resta d'Espanya en alta velocitat.

"Aquests períodes de lentitud no els podem suportar, perquè, si no, no podrem continuar oferint noves glòries turístiques a Espanya, que és el que més ens agrada", va concloure Carlos Mazón, destacant la importància crítica de l'acció ràpida i eficient per a recolzar el creixement sostenible del turisme en el territori valencià.

Arxivat a:

Destacats