Mazón destaca a Fitur "l'hospitalitat, la tolerància i l'obertura" del nou model turístic de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana afirma a Madrid que la Comunitat Valenciana és un destí sostenible amb capacitat de creixement

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, durant el dia de la Comunitat Valenciana a Fitur
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, durant el dia de la Comunitat Valenciana a Fitur

L'"actitud mediterrània" ha inundat Fitur, la Fira Internacional de Turisme que acull Madrid, durant la jornada d'aquest dijous, un dia que ha estat dedicat a la Comunitat Valenciana i que ha comptat amb la presència del president Carlos Mazón i la consellera de Turisme Nuria Montes.

Tots dos representants valencians han presentat la nova estratègia de promoció turística del Consell sota el lema 'Actitud Mediterrània', destacant la importància d'un model turístic que combina sostenibilitat, qualitat i quantitat.

Carlos Mazón ha emfatitzat la necessitat de conciliar sostenibilitat amb un augment en l'afluència de visitants. Ressaltant que la Comunitat Valenciana és una destinació sostenible, el cap del Consell ha subratllat que la regió està preparada per a rebre més turistes sense comprometre la qualitat. Rebutjant la dicotomia entre turisme massiu i turisme de qualitat, Mazón afirma que totes dues formes poden coexistir harmònicament.

"La indústria turística és amigable i beneficiosa", ha incidit Mazón, instant a no penalitzar al turisme, a diferència de l'etapa anterior, en una clara referència a la taxa turística. El president, a més, ha advocat per millorar les infraestructures, com la segona pista de l'aeroport d'Alacant, per a gestionar el creixement significatiu del turisme en la Comunitat Valenciana.

Turisme en ascens

Sobre aquest tema, Mazón ha destacat l'augment del 18% en el nombre de passatgers en l'Aeroport d'Alacant, el 22% en l'Aeroport de València, i el sorprenent creixement del 90% en l'Aeroport de Castelló, qualificant aquestes dades com la "ruta de l'èxit". No obstant això, ha incidit en la necessitat de millorar les infraestructures per a garantir la qualitat del turisme.

En 2023, la Comunitat Valenciana va rebre 28,4 milions de turistes, un augment del 7% respecte a l'any anterior, amb al voltant de 10,4 milions de visitants estrangers, un 21% més que en 2022, superant les xifres prepandèmiques. El turisme ja contribueix amb el 16% del PIB autonòmic i representa el 12% de l'activitat turística a Espanya.

El president Carlo Mazón a Fitur al costat de representants polítics de la Comunitat Valenciana
El president Carlo Mazón a Fitur al costat de representants polítics de la Comunitat Valenciana

Diversificació i sostenibilitat

El cap del Consell ha emfatitzat la importància de la diversificació, ressaltant que el sector turístic ha sabut posar en valor productes com el turisme de sol i platja, turisme d'interior, gastronòmic, esportiu, musical i mediambiental. Ha ressaltat que la Comunitat Valenciana treballa per a certificar la seua estratègia de sostenibilitat turística per AENOR, buscant convertir-se en la primera autonomia espanyola a aconseguir-ho.

Carlos Mazón ha definit "l'hospitalitat, la tolerància i l'obertura" com a característiques fonamentals del nou model turístic, en el qual el turista ha d'estar el centre de l'acció, destacant la indústria turística com "la indústria de la felicitat i del futur".

Reconeixement a l'excel·lència

En el marc del Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, Carlos Mazón ha entregat els premis de la II edició dels Premis CreaTurisme, que reconeixen les millors experiències turístiques desenvolupades per empreses de la regió. Ha destacat la participació de més de 1.000 empreses en el programa CreaTurisme, subratllant la importància d'oferir productes turístics competitius i d'alta qualitat.

Les experiències premiades han abastat diverses categories, des de rutes culturals i naturals fins a propostes gastronòmiques i experiències innovadores. Aquests premis reflecteixen el compromís del Consell amb la millora contínua i la innovació en el sector turístic.

Compromís amb la diversitat

Aquest dijous, el president també ha visitat l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur LGTBIQ+, on ha reafirmat el compromís del Consell amb el turisme LGTBIQ+. Ha ressaltat que aquest segment turístic no sols és un producte, sinó un conjunt de valors, incloent-hi solidaritat, transversalitat i diversitat.

La Generalitat planeja potenciar la promoció del turisme LGTBIQ+ en esdeveniments estatals i internacionals, participant en celebracions de l'Orgull a València, Madrid i Alacant, així com en fires internacionals. També llançarà la marca 'Orgull de Comunitat' per a consolidar la diversitat com un valor distintiu.

Arxivat a:

Destacats