Mazón: "Necessitem que es pare de fer política sobre l'aigua"

El president Carlos Mazón defén a Berlín la fi de l'ús polític del tema hídric a Espanya

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón. Foto de Rober Solsona
El president de la Generalitat, Carlos Mazón. Foto de Rober Solsona

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha defés, des de Berlín, la fi de l'ús polític del tema hídric a Espanya. "Stop a jugar amb l'aigua com un instrument polític; stop a no continuar jugant amb el rigor, amb la veritat, amb els informes que garantixen que a Espanya hi ha aigua per a tots, per a tots. Cal parar ja les retallades del transvasament".

Mazón s'ha pronunciat en estos termes després de visitar els estands de les empreses de la Comunitat Valenciana en Fruit Logística 2024, el certamen que se celebra estos dies a Alemanya, i que compta amb el suport de la Generalitat amb l'objectiu de defendre al sector hortofructícola de la Comunitat Valenciana en el mercat internacional.

En este sentit, i respecte a la problemàtica de l'aigua, el cap del Consell ha insistit que "necessitem que es pare la política en l'aigua", recordant que "en la Comunitat Valenciana hem fet els deures amb els nostres transvasaments interns".

Així mateix, Mazón ha recordat que "a Castelló comencen a haver-hi problemes d'aigua, a València tenim problemes en el pantà d'Alarcón i a Alacant està la problemàtica del transvasament Tajo-Segura".

El president, Carlos Mazón, a Fruit Logística 2024
El president, Carlos Mazón, a Fruit Logística 2024

La "qualitat" dels productes agrícoles valencians

El president ha ressaltat l'excel·lència dels productes de la Comunitat Valenciana durant la seua presència a Berlín, "que destaquen per la seua qualitat, per la seua innovació i, sobretot, per la lluita davant les adversitats". Mazón ha subratllat el compromís de mantindre alts estàndards de qualitat i capacitat d'innovació, malgrat els desafiaments que enfronta el sector agrícola.

En este context, el cap del Consell ha expressat la seua preocupació per la situació actual del camp, assenyalant els moments difícils i els costos complicats que enfronta. Per això, ha urgit a la posada en marxa immediata del Fons de Reserva de la Política Agrària Comuna (PAC) per a compensar estes dificultats. A més, ha destacat la contribució de la Generalitat en l'ajuda als costos mitjançant les assegurances agràries.

Mazón també ha fet una crida a les institucions europees perquè defenguen i facen costat al sector agrícola local, emfatitzant la necessitat d'igualtat de tracte i la lluita contra la competència deslleial. Ha insistit en la importància de missatges urgents i justos que reflectisquen l'esforç i la qualitat dels productes valencians.

En este sentit, des del Consell es reitera el compromís amb l'excel·lència en la producció agrícola i han promés continuar lluitant pel reconeixement i el suport necessaris per al sector.

Arxivat a:

Destacats