Mazón exigix posar en marxa de manera immediata el Fons de Reserva de Crisi de la PAC

Guardar

El president, Carlos Mazón, a Fruit Logística 2024
El president, Carlos Mazón, a Fruit Logística 2024

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit posar en marxa de manera immediata el Fons de Reserva de Crisi de la PAC per a ajudar al sector davant la crisi de producció i de preus a conseqüència de la sequera.

Mazón ha assegurat a Alemanya que, juntament amb la Regió de Múrcia, "l'horta d'Europa està en la Comunitat Valenciana i lluitarem perquè continue sent així". Mazón ha destacat la defensa del Consell al producte agrícola valencià que "destaca per la seua qualitat, innovació i lluita davant les adversitats" i ha manifestat el seu orgull pel sector agroalimentari de la Comunitat.

El cap del Consell s'ha desplaçat a la Fira Mundial del Comerç Fruita Fresca 'Fruit Logística 2024' a Berlín per a defendre els interessos i mesures que sol·licita el sector agrari de la Comunitat Valenciana. En concret, estan demandant accions de reducció de la burocràcia, el control de la competència deslleial de tercers països, la reciprocitat, la simplificació d'ecorrègims de condicionalitat reforçada de la Política Agrària Comuna (PAC), la imposició del quadern digital, l'assessorament en normatives en fertilització o la gestió integrada de plagues, entre altres.

Carlos Mazón ha considerat que "no pot ser que es continue tractant millor als de fora que als quals treballen ací cada dia complint tot o fins i tot més" pel que el Consell exigirà al Govern central que "tinguem per fi una defensa davant les institucions europees".

Fons de reserva de la PAC

En esta línia, la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha instat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a sol·licitar a la Comissió Europea la mobilització de fons de la reserva de crisi de la PAC, corresponents a l'exercici financer 2024.

Este fons facilitarà als agricultors i ramaders a suportar la crisi de producció i de preus a conseqüència de la pertinaç sequera i també dels efectes dels actuals conflictes bèl·lics. A més, des de la Generalitat s'ha demanat al Govern central que s'incloga a la vinya i l'olivar en estes ajudes, "els grans oblidats dels anys anteriors".

Menys tràmits burocràtics

Així, des del Consell s'ha reclamat al Ministeri d'Agricultura i a la Comissió Europea la posada en marxa de mesures immediates que permeten una simplificació efectiva de la burocràcia a la qual es veuen sotmesos els titulars d'explotació per a poder percebre les ajudes de la PAC.

Així mateix, la Generalitat també ha instat la millora de les estructures agràries per a incrementar la rendibilitat, l'impuls del producte de proximitat enfront de les importacions, les exigències de reciprocitat en els acords comercials o en l'adaptació de la normativa a l'agricultura i ramaderia mediterrània.

"Des de la mateixa Generalitat estem ajudant als costos del sector", ha destacat el president qui ha ratificat el suport del Consell al sector agrari valencià amb mesures com l'augment d'ajudes per a les assegurances agràries.

Fi a les retallades ideològiques del transvasament Tajo – Segura

Mazón ha sol·licitat "acabar amb la instrumentalització política de l'aigua" i ha exigit la fi "a les retallades ideològiques" del transvasament Tajo – Segura. El cap del Consell ha demanat no jugar amb "el rigor i els informes que garantixen que a Espanya hi ha aigua per a tots" i ha destacat que en la Comunitat Valenciana "ja hem fet els deures amb els nostres propis transvasaments interns" pel que "necessitem que es pare la política en l'aigua".

Arxivat a:

Destacats