Llum verda al nom "Requena" en la Denominació d'Origen del Cava malgrat les pressions de Catalunya

El Govern oficialitza la inclusió de la unitat geogràfica menor 'Requena' en el plec de condicions de la denominació d'origen protegida 'Cava'

Guardar

Cava de Requena
Cava de Requena

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha oficialitzat la inclusió de la unitat geogràfica menor 'Requena' en el plec de condicions de la denominació d'origen protegida 'Cava'. La resolució, publicada este divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), respon a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va estimar el recurs presentat per l'Asociación de Elaboradores de Cava de Requena, la Generalitat Valenciana i Dominio de la Vega, SL.

El procés judicial, que ha culminat amb la confirmació de la decisió per part del Tribunal Suprem, va tindre origen en l'exclusió de 'Requena' com a zona en el plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida Cava (DOP Cava). La sentència reconeix el dret dels recurrents a la creació d'esta zona en la modificació del plec de condicions de la DOP 'Cava'.

La resolució del Ministeri, signada pel director general d'Alimentació, José Miguel Herrero, anul·la els pronunciaments anteriors i establix la inclusió de 'Requena' com a unitat geogràfica menor en el plec de condicions de la DOP 'Cava'. Este pas és essencial perquè els productes elaborats en esta regió puguen portar la denominació d'origen 'Cava de Requena'.

La decisió reflectix la importància de respectar la diversitat de les regions vinícoles a Espanya i reconéixer la contribució específica de cada àrea a la producció de vins espumosos de qualitat. La inclusió de 'Requena' en la DOP 'Cava' enfortirà la identitat i la reputació dels caves produïts en esta regió, oferint als consumidors una major transparència sobre l'origen i la qualitat dels productes.

La resolució, que entra en vigor després de la seua publicació en el BOE, representa una fita per als productors de 'Cava de Requena', que ara podran beneficiar-se de la designació d'origen protegida i destacar les característiques úniques dels seus vins espumosos en el mercat estatal i internacional.

Destacats