Les Falles marquen l'inici de la recuperació turística de la Comunitat Valenciana

El Bo Viatge ha injectat al sector en aquests primers dos mesos de 2022 més de 4,6 milions d'euros a través de les prop de 8.000 reserves registrades amb 20.000 pernoctacions

Guardar

Crida València 2022 - Foto: Xisco Navarro
Crida València 2022 - Foto: Xisco Navarro

València ja està en Falles. El multitudinari acte de la Crida del passat diumenge marcava l'inici de la festa valenciana més internacional en la seua edició més esperada. Després de l'aturada per la crisi sanitària i la seua celebració el mes de setembre passat, les festes josefines tornen a les seues dates habituals i ho fan amb la normalitat anterior a l'aparició de la Covid-19, exceptuant l'ús obligatori de la mascareta en interiors i aglomeracions.

Una tornada relativa a la normalitat que ha fet que es dispare l'afluència de visitants a la capital del Túria. Els llocs més turístics de la ciutat són, en aquests últims dies, enclavaments abarrotats de turistes que aprofiten el temps primaveral que ofereix el clima valencià per a gaudir de tot allò que la ciutat els pot oferir.

Una arribada de visitants que s'espera que s'incremente en els pròxims dies per a gaudir de les Falles, aprofitant la millora de la incidència del virus i sent la primera gran festa que es torna a celebrar amb pràcticament normalitat a Espanya.

Gent en la Crida de València 2022
Gent en la Crida de València 2022

Acostar-se a les xifres de 2019

L'objectiu marcat per Turisme Comunitat Valenciana és consolidar la senda de recuperació turística durant aquest exercici i aproximar-se als 9,5 milions d'arribades de turistes internacionals que es van registrar en 2019, any que la despesa turística va superar els 9.620 milions d'euros. En 2021, la Comunitat va registrar més de 4 milions de turistes estrangers i 4.341 milions d'euros en despesa turística.

Així mateix, durant aquest 2022 s'espera aconseguir una major diversificació de la demanda, incrementar la rendibilitat del sector, amb una major despesa turística per visitant i impulsar la reobertura d'establiments que han estat tancats, recuperant així, tota la disponibilitat de l'oferta hotelera.

Per a això juga un paper fonamental el programa del Bo Viatge, que permet descomptes del 60 i 50% depenent de la duració de l'estada, i que durant aquests dos primers mesos de l'any ha injectat al sector més de 4,6 milions d'euros a través de les prop de 8.000 reserves registrades amb 20.000 pernoctacions.

"La plena recuperació turística en la Comunitat Valenciana arribarà aquest estiu"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destaca que "la millora de la situació sanitària amb el descens de contagis i el consegüent alçament de restriccions, unit a l'atractiu de la nostra oferta i a una política europea que afavoreix la mobilitat, auguren la tornada al dinamisme en el sector".

El titular de Turisme afirma que "tot indica que la plena recuperació turística en la Comunitat Valenciana arribarà aquest estiu". Colomer apunta al fet que "es preveu que les xifres de visitants repuntaran aquesta primavera, on es recuperaran les activitats festives, com la celebració de la Magdalena, Falles i Setmana Santa; que marcaran un punt d'inflexió important i que sens dubte, seran l'avantsala d'un estiu normal, amb resultats similars als de l'estiu anterior a la pandèmia".

No obstant això, el responsable de la política turística del Consell es mostra caut perquè "la situació sempre és impredictible i la corba de contagis sempre és inestable", per la qual cosa anima a "continuar avançant però amb precaució, prudència i d'una manera responsable i amb trellat".

Platja de Cullera
Platja de Cullera

Es reactiva la promoció internacional

Així mateix, el responsable de Turisme ha avançat que Turisme Comunitat Valenciana recupera enguany el seu calendari de fires i activitats promocionals. D'aquesta manera, ha informat que Turisme participarà juntament amb les diferents marques de les tres províncies, en més de 40 fires generals del sector i especialitzades en producte, en més d'una desena de països diferents.

Exemple d'això és el Benidorm Fest, l'acolliment del qual va superar totes les expectatives a nivell d'impacte promocional. De fet, el festival el van seguir un total de 2,96 milions d'espectadors, i més de 6,5 milions de persones van sincronitzar en algun moment amb la final del festival. I en xarxes socials Benidorm Fest es va convertir en el rei absolut, només en Twitter l'etiqueta #BenidormFest va impactar a 358 milions de persones a tot el món. Un esdeveniment que s'uneix a la celebració de la Gala Michelín d'Espanya i Portugal que va acollir València el mes de desembre passat o la Gala dels Premis Goya, celebrada aquest mes de febrer.

Destacats