Labora llança més de 1.000 cursos formatius gratuïts en els sectors amb major demanda

Quasi 15.000 persones desocupades es beneficiaran d'aquests cursos que ja es poden consultar en la web de Labora

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana, facilita la inserció laboral de la ciutadania, oferint més de 1.000 cursos gratuïts de formació en aquelles professions amb més futur. Una potent oferta formativa, que es classifica en 23 famílies professionals diferents, i que permet l'obtenció d'un certificat de professionalitat, beneficiant a quasi 15.000 persones desocupades abans de final d'any.

Sens dubte, una important aposta per fomentar l'ocupació en la Comunitat Valenciana dirigint els recursos en aquelles àrees amb més demanda de personal. D'aquesta manera, les àrees en les quals s'oferiran cursos formatius són: Activitats Físiques i Esportives; Administració i Gestió; Agrària; Arts Gràfiques; Comerç i Màrqueting; Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Hostaleria i Turisme; Imatge Personal; Imatge i So; Indústries Alimentàries; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Marítim i Pesquera; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Tèxtil, Confecció i Pell; i Transport i Manteniment de Vehicles.

Els cursos aniran obrint, de manera gradual, els terminis d'inscripció – molts d'ells ja estan oberts – donant prioritat a les persones desocupades. Per a consultar tota la informació, tan sols serà necessari accedir a la pàgina web https://puntlabora.gva.es/puntlabora/formacion. I és que tots ells començaran abans que finalitze l'any.

Els itineraris formatius es desenvoluparan tant en els centres propis de Labora Formació, com en entitats col·laboradores. Per tant, s'han projectat un total de 913 cursos, a més d'altres 141 en centres públics de Formació Professional, i uns 90 corresponents a la Formació Modular Transversal.

L'objectiu és dotar a l'alumnat d'aquelles competències professionals que són necessàries per a accedir a un lloc de treball, però enfocats en aquells sectors productius amb més demanda. Així, en finalitzar la formació, s'obtindrà un certificat de professionalitat oficial (amb tres nivells diferents), acreditant la seua capacitació per a l'acompliment de cada professió. Aquest tipus de documents són especialment valuosos per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Com inscriure's en els cursos formatius gratuïts de Labora

Els cursos es poden consultar a través de la web de Labora – https://puntlabora.gva.es/puntlabora/formacion – on es pot fer ús de filtres per a localitzar la formació que millor s'adapte a les teues preferències i a la teua zona geogràfica. Una vegada s'òbriga el termini d'inscripció, tan sols caldrà sol·licitar-lo i seguir els passos per a apuntar-se.

Per descomptat, el personal orientador de LABORA també atén diàriament als qui tinguen qualsevol dubte sobre aquest tema, a més d'orientar-los per a triar els programes que més s'adapten al seu perfil professional. Per a això, tan sols serà necessari sol·licitar una atenció personalitzada telefònica a través d'aquest enllaç: https://bit.ly/citaformacion.

Tots els cursos són completament gratuïts i estaran impartits per professorat expert, adaptant els continguts per a adquirir tant competències digitals, com per a aprendre les particularitats de cada professió.

Una formació a mesura

Quasi 54 milions d'euros ha invertit la Conselleria d'Economia, a través de Labora, en aquest Pla de Formació que s'adapta a les necessitats de cada àrea de la Comunitat Valenciana, connectant amb la seua estratègia Avalem Territori. D'aquesta manera, no només s'han analitzat les àrees més productives de cada comarca, sinó que s'han dissenyat aquests itineraris formatius concorde a elles per a facilitar que les persones desocupades troben treball dins de la seua zona geogràfica.

Així mateix, Labora ha renovat la seua oferta prestant especial atenció als col·lectius amb majors dificultats per a aconseguir una òptima ocupabilitat, com a persones majors de 45 anys, joves, persones amb diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere, persones sense recursos econòmics, etc.

Finalment, des del Servei Valencià d'Ocupació i Formació estan en constant canvi buscant i innovant per a oferir formacions que s'adapten als nous nínxols d'ocupació per al futur. Amb això, s'aconsegueix uns estàndards de qualitat, innovació, inclusió, adaptabilitat i ocupabilitat en tots els cursos oferits; segons la realitat del mercat laboral valencià i les necessitats específiques dels diferents territoris, així com de les seues respectives poblacions.

Arxivat a:

Destacats