L'Ajuntament aprova els pressupostos per a les ajudes d'alimentació i material escolar

Guardar

L'Ajuntament va aprovar divendres una partida de 250.000 euros per a atendre la despesa que suposen les ajudes d'alimentació durant el període no escolar, de juliol a setembre, dins dels programes d'atenció a menors en situació de risc o vulnerabilitat. Jordi Peris ha assenyalat que cap xiquet que ho necessite es va a quedar sense aquesta ajuda canalitzada a través dels Centres Municipals de Serveis Socials.

Respecte a les d'este estiu, Peris ha assenyalat que “són ajudes destinades a menors empadronats a València, escolaritzats tant en infantil com en primària o secundària, i els criteris de concessió fan referència a situacions de desocupació per part de les famílies, deteriorament econòmica produïda per l'absència d'un dels progenitors o falta d'atenció als menors a causa de malaltia de les persones que els atenen”.

L'eina per a fer arribar les ajudes als seus destinataris són els centres municipals de serveis socials. Peris ha explicat que “en el cas que un xiquet estiga participant en una activitat educativa organitzada per l'Ajuntament, les ajudes vindran a cobrir les despeses de menjador, i en el cas d'aquells menors que no estan participant en activitats educatives municipals, la qual cosa es farà és suplementar automàticament l'ajuda que aqueixa família rep per part de l'Ajuntament”. Eixa articulació a través dels centres municipals de les ajudes es fa d'ofici.

 

MATERIAL ESCOLAR

No ha sigut l'única partida per a ajudes escolars aprovada hui, ja que també s'ha acordat destinar 228.000 euros a abonar ajudes per a material escolar corresponents al curs 2015-2016, de les quals van a ser beneficiaris un total de 2.673 xiquetes i xiquets de segon cicle d'ensenyament infantil. La quantia mitjana de l'ajuda és de 97 euros per beneficiari. Poden accedir a estes ajudes aquelles famílies que perceben uns ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional. Està previst que el pagament puga començar en el termini aproximat de deu dies, segons ha dit Jordi Peris.

Igualment s'ha aprovat una partida que ascendeix a 841.500 euros dins de la convocatòria d'ajudes per a despeses de menjador en el pròxim curs 2016-2017.

 

 

Destacats