L'inici les festes populars, punt d'inflexió per al turisme

El secretari autonòmic de Turisme espera consolidar la senda de recuperació turística en la Comunitat Valenciana, i apropar-nos al tancament de l'exercici als 9,5 milions de turistes internacionals

Guardar

Falleres entren a la Plaça de la Verge en les Falles de setembre de 2021
Falleres entren a la Plaça de la Verge en les Falles de setembre de 2021

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "tot indica que la plena recuperació turística en la Comunitat Valenciana arribarà aquest estiu". Colomer apunta al fet que "es preveu que les xifres de visitants repuntaran aquesta primavera, on es recuperaran les activitats festives, com la celebració de la Magdalena, Falles i Setmana Santa; que marcaran un punt d'inflexió important i que sens dubte, seran l'avantsala d'un estiu normal, amb resultats similars als de l'estiu anterior a la pandèmia".

El titular de Turisme ha afirmat que "la millora de la situació sanitària amb el descens de contagis i el consegüent alçament de restriccions en la Comunitat, unit a l'atractiu de la nostra oferta i a una política europea que afavoreix la mobilitat, auguren la volta al dinamisme en el sector".

Un sector, que una vegada més, Colomer ha lloat perquè al seu judici, "ha donat una lliçó de resistència i solidaritat"; al mateix temps que ha reivindicat el seu paper enfront de prejudicis injustos, destacant "el compromís i l'esforç dels professionals d'aquest àmbit, que ha resistit a un any 2021 complicat, i fins i tot ha incrementat la seua capacitat de marca, apostant per la qualitat, la innovació, la digitalització, la diferenciació i la sostenibilitat en aquesta indústria de la felicitat". Per a Colomer "el sector s'ha preparat d'una forma molt rigorosa per a afrontar aquest 2022 amb garanties d'èxit".

No obstant això, el responsable de la política turística del Consell, s'ha mostrat caut perquè "la situació sempre és impredictible, i la corba de contagis sempre és inestable", per la qual cosa anima a "continuar avançant però amb precaució, prudència i d'una manera responsable i assenyada".

Colomer: "Les dades estadístiques ens animen a mirar amb optimisme"

"Les dades estadístiques registrades aquestes últimes setmanes en la Comunitat – ha continuat Colomer-, propiciats per les temperatures primaverals i en part, gràcies al programa del Bo Viatge, que permet descomptes del 60 i 50% depenent de la duració de l'estada, i que durant aquests dos primers mesos de l'any ha injectat al sector més de 4,6 milions d'euros a través de les prop de 8.000 reserves registrades amb 20.000 pernoctacions, ens animen a mirar amb optimisme la pròxima temporada alta del turisme".

L'aposta per esdeveniments que "ajuden a diversificar la demanda"

El secretari autonòmic de Turisme també ha volgut fer esment al reforç de la promoció turística internacional, que ha permés mantenir i millorar el posicionament en diferents mercats.
Colomer ha destacat l'acolliment del Benidorm Fest que va superar totes les expectatives a nivell d'impacte promocional. De fet, el festival el van seguir un total de 2,96 milions d'espectadors, i més de 6,5 milions de persones van sincronitzar en algun moment amb la final del festival. I en xarxes socials Benidorm Fest es va convertir en el rei absolut, només en Twitter l'etiqueta #BenidormFest va impactar a 358 milions de persones a tot el món.

Colomer ha insistit que la idea era "rejovenir la imatge de Benidorm, apostant per un usuari més jove, lligat a l'univers digital i compromés amb la diversitat". Entre els espectadors de 13 a 24 anys, la quota d'audiència del Benidorm Fest va ser del 36,7%, i en el públic entre 24 i 44 anys es va situar en el 31,2%.

A més, ha fet referència a esdeveniments com la celebració de la Gal·la Michelín d'Espanya i Portugal que va acollir València el mes de desembre passat, un dels esdeveniments gastronòmics de l'any o la Gala dels Premis Goya, celebrada aquest mes de febrer, la mitjana d'espectadors del qual va ser de 2,7 milions, i al llarg de la seua emissió 7,72 milions de persones van connectar amb l'esdeveniment.

Per a Colomer "tots dos esdeveniments s'emmarquen en una estratègia turística per a associar la nostra imatge a la cultura, a la cinematografia i a la gastronomia, i ens ajuden a diversificar la demanda". "Estem construint un relat de posicionament turístic solvent en el qual la Comunitat és donada a conéixer per l'autenticitat i qualitat de l'oferta turística de la qual disposem".

Es reactiva la promoció internacional

Així mateix, el responsable de Turisme ha avançat que Turisme Comunitat Valenciana recupera enguany el seu calendari de fires i activitats promocionals. D'aquesta manera, ha informat que Turisme participarà juntament amb les diferents marques de les tres províncies, en més de 40 fires generals del sector i especialitzades en producte, en més d'una desena de països diferents.

Amb tot això, s'espera consolidar la senda de recuperació turística en la Comunitat Valenciana, i apropar-nos al tancament de l'exercici als 9,5 milions d'arribades de turistes internacionals que registrem en 2019, any que la despesa turística va superar els 9.620 milions d'euros. En 2021, la Comunitat va registrar més de 4 milions de turistes estrangers i 4.341 milions d'euros en despesa turística.

Encara que Colomer ha insistit que més que aconseguir xifres de 2019, els objectius de Turisme Comunitat Valenciana per a aquest 2022 són entre altres, la diversificació de la demanda, incrementar la rendibilitat del sector, amb una major despesa turística per visitant i la reobertura d'establiments que han estat tancats, recuperant així, tota la disponibilitat de l'oferta hotelera.

Destacats