La Generalitat posa a la disposició dels grans productors agrícoles 10 milions d'euros per a escometre noves inversions

Arcadi España i Mireia Mollá han presentat la nova línia "que busca recolzar al sector agroalimentari en la seua adaptació a formes de producció més sostenibles, rendibles i competitives"

Guardar

Mireia Mollà i Arcadi España
Mireia Mollà i Arcadi España

La Generalitat ha posat a la disposició dels grans distribuïdors de productes agrícoles una línia de suport financer dotada amb 10 milions d'euros amb l'objectiu de facilitar-los "el desenvolupament i la posada en marxa de noves inversions durant aquest any per a avançar en formes de producció més sostenible, rendibles i competitives".

De fet, tal com han confirmat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a través d'aquesta línia els productors agrícoles podran ampliar i renovar les seues instal·lacions, maquinària i equips, així com finançar el desenvolupament o adquisició d'actius intangibles o participacions empresarials "que els permeta créixer i ampliar els seus negocis".

"A través de l'IVF volem posar a la disposició d'un sector clau per a nostra economia totes les facilitats de finançament possible, permetent-los millorar el seu procés productiu, reduir costos, augmentar la seua rendibilitat i guanyar en sostenibilitat a través de nova maquinària i processos productius", ha apuntat sobre aquest tema el conseller d'Hisenda, qui ha incidit en què "des de la Generalitat estem treballant per a atendre les necessitats específiques de tots els grans sectors econòmics, per a avançar i garantir la generació de riquesa i la creació d'ocupació en la Comunitat".

Per part seua, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha indicat que la posada en marxa d'aquesta línia de finançament, "permet atendre millor les necessitats de les centrals hortofructícoles de la Comunitat Valenciana, que fins ara tenien majors dificultats d'accés al finançament".

De fet, tal com ha apuntat, el tram no reembossable per a garantir una ajuda directa als beneficiaris suposarà una transferència d'un milió d'euros de la direcció general de la PAC a l'IVF. "Aquesta iniciativa completarà, a més, la resta de línies de suport a la inversió empresarial agroalimentària de les quals ja disposa la Conselleria d'Agricultura", ha indicat Mollà.

Fins a 5 milions per operació

Els sol·licitants d'aquesta línia de finançament, articulada a través de l'IVF, podran sol·licitar finançament per un import de fins a 5 milions d'euros, que inclouran una ajuda directa o tram no reembossable de fins a un 10% de l'operació aprovada, per la qual cosa podrà aconseguir els 500.000 euros.

El tram no reembossable ha sigut finançat mitjançant subvenció de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb una dotació inicial d'un milió d'euros.

Per a poder optar a aquestes operacions de finançament, les empreses han de tindre el codi d'activitat o CNAE 4631 "Comerç a l'engròs de fruites i hortalisses", ser considerada com a gran empresa, tindre una antiguitat mínima de cinc anys i tindre almenys un establiment o sucursal d'activitat en la Comunitat Valenciana.

Entre els elements d'inversió que podran subvencionar-se a través d'aquesta línia es troben -entre altres- l'adquisició o condicionaments de terrenys agrícoles; la construcció, adquisició o adequació de naus i locals per al desenvolupament de la seua activitat; així a construcció d'instal·lacions d'energia renovable per a augmentar l'eficiència energètica de les seues plantes.

"Necessitem que les nostres plantacions adquirisquen, en línia amb el que s'estableix en la PAC, una major grandària, per a aconseguir ser més competitius i avançar en el nostre procés d'internacionalització i augmentar les nostres exportacions", han apuntat el conseller i la consellera.

Igualment, podran finançar-se la digitalització i adquisició de nova dt.-quinària i equips, més competitius o la inversió en actius intangibles com la despesa en I+D+i o propietat indústria, entre altres.

Podran presentar-se sol·licituds a través de la web de l'IVF (prestamos.ivf.es) fins al pròxim 1 de desembre de 2022.

Destacats