Ford fixa el 13 i 14 de gener dos dies d'atur de l'ERTE en vehicles pels problemes en el subministrament de materials

Guardar

Planta de Ford Almussafes
Planta de Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha comunicat una modificació del calendari de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTO) en la planta d'operacions de vehicles per la "inestabilitat" en el subministrament de semiconductors i components.

Així s'ha comunicat aquest dimecres en una reunió urgent de la Comissió de Seguiment de l'ERTO convocada al migdia.

D'aquesta manera, el dijous 13 i el divendres 14 de gener pararà el sistema B --el que fabrica els models Kuga i Transit-- d'operacions de vehicles en torn de demà per problemes de subministrament en el material per a fabricar la furgoneta, han informat fonts d'UGT.

Segons la planificació de l'ERTO, cada treballador no pot superar de 15 dies i amb aquest avançament en el seu comptador ara només hi haurà 13 jornades per a l'atur en les dates previstes, encara que molt probablement hi haurà canvis pels constants problemes en la cadena de subministrament, auguren fonts sindicals.

Per part seua, des de STM, han retret que "només 48 hores de l'Acord del nou ERTO hui mateix ja s'han variat les dates de dies aprovats".

Des d'aquesta secció sindical asseguren "no entendre que en tan poc temps no s'haja pogut preveure que això anava a ocórrer" i han recalcat "el minvament salarial que pateixen els treballadors en anar a l'atur", així com "el problema de la conciliació familiar, ja que d'un dia per a un altre, de ja per a ja, modifiquen el calendari".

Ajudes de la Generalitat

La Generalitat ha acordat ampliar fins a 2023 el període d'execució de les subvencions directes concedides a Ford Almussafes, així com reajustar les anualitats, en un moment en el qual la planta valenciana continua immersa en l'ERE i afectada per la crisi dels semiconductors igual que la resta del sector.

En concret, els 781.000 euros previstos per a 2021 es redistribueixen en tres anys: 356.500 euros en el primer, 24.487 en 2022 i 400.000 euros en 2023, segons publica aquest dijous el DOGV.

Aquestes ajudes formen part de les transferències de política industrial de la llei de pressupostos autonòmics de 2021, amb l'objectiu de donar continuïtat a les actuacions realitzades per Ford España des de 2016 en la factoria per a la seua connexió amb el Corredor Mediterrani.

El projecte inicial suposava una quantia global de deu milions d'euros, distribuïts entre 2016 i 2018, però durant l'execució van sobrevindre circumstàncies imprevisibles i alienes a la multinacional. Per això, la signatura de l'oval va demanar ampliar el termini i això es va fer efectiu mitjançant decret fa tres anys.

Una vegada més, la companyia beneficiària ha sol·licitat una nova ampliació del termini per a reajustar les anualitats de la quantia total prevista en l'exercici 2021 de 781.000 euros, alguna cosa que ha acceptat la Conselleria d'Economia Sostenible, a proposta del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, prèvia deliberació en el ple de govern del passat 19 de novembre, segons la resolució signada per la vicepresidenta portaveu, Mónica Oltra.

Arxivat a:

Destacats