Els festivals de música generen un impacte econòmic de més de 400 milions d'euros a l'any en la Comunitat Valenciana

Guardar

Imatge d'un festival (Colin Lloyd)
Imatge d'un festival (Colin Lloyd)

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha subratllat que l'impacte econòmic generat pels festivals de música en la Comunitat Valenciana és superior als 400 milions a l'any, i ha ressaltat que enguany s'espera recuperar les xifres d'anys anteriors a la pandèmia.

En aquesta línia, ha apuntat que la Generalitat invertirà en 2022 més de dos milions d'euros en ajudes al voltant de 80 festivals de música i en suport del sector. De fet, el pressupost destinat a festivals s'ha incrementat un 888 % des del seu inici en 2016, en multiplicar-se pràcticament per 10 i passar de 180.000 euros a dos milions d'euros.

"Aquest és el gran estiu de la recuperació dels festivals, de la música en viu, i retrobar-se amb els directes i els grups més destacats del panorama nacional i internacional", ha remarcat Colomer, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

A més, ha afirmat que "per a molts joves aquest és el primer viatge de la seua vida, un viatge iniciàtic que suposa una gran incubadora de futurs turistes, ja que aquesta experiència fa que fidelitzen la destinació de cara al futur".

El secretari autonòmic ha assegurat que "durant aquests dos anys la Generalitat ha estat al costat d'aquest sector per a ajudar-los a resistir i que aquesta volta haja sigut possible". En aquest sentit, ha assenyalat que enguany Turisme Comunitat Valenciana invertirà dos milions d'euros, tant en ajudes directes per al voltant de 80 festivals, com en convenis de col·laboració per a dur a terme accions de promoció, màrqueting i presència en fires i jornades nacionals i internacionals.

Davant aquestes xifres, Colomer ha destacat que la Comunitat Valenciana "ha sabut especialitzar-se en aquesta mena de propostes i de vertebrar tot el territori sobre la base d'esdeveniments musicals de gran qualitat que ens identifiquen". "Ens juguem molt en aquestes cites al llarg de tot l'estiu, i cada vegada més també fora de la temporada estival, per la qual cosa és important apostar per la qualitat en l'experiència, alguna cosa que cada vegada els promotors cuiden més", ha afirmat.

FESTIVALS TURÍSTICS INTEL·LIGENTS

Des de Turisme Comunitat Valenciana ja es treballa amb el sector per a la posada en marxa del programa de Festivals Turístics Intel·ligents, que permeta aportar valor i dades, generar intel·ligència amb les eines adequades i, d'aquesta manera, millorar l'experiència de l'usuari.

Així mateix, Turisme CV compta amb la marca Mediterranew Musix que engloba a més d'un centenar de festivals de diferent grandària i característiques en quatre categories diferents.

"Tenim clar que els festivals són un producte turístic de primer ordre, i així ho reconeix la nostra llei, que ens fa ser diferents i tindre la capacitat de diversificar la nostra oferta i acostar-nos a mercats i segments molt variats", ha declarat Colomer.

El secretari autonòmic de Turisme ha recalcat que "l'oferta valenciana de festivals i esdeveniments vinculats a la música en viu és tan diversa que es té la capacitat d'oferir un gran ventall de propostes dirigides a segments de la població molt diferents, la qual cosa ajuda a connectar amb mercats nacionals i internacionals i aporta riquesa com a destí".

"Els festivals formen part de la nostra operativa de màrqueting i promoció, perquè ens aporten riquesa com a destinació i una oportunitat molt important d'oferir experiències úniques vertebrant tota la comunitat", ha expressat, al mateix temps que ha posat l'accent que "són una gran fàbrica de futurs turistes, sempre que siguen capaços de fascinar i seduir amb aquest producte".

Arxivat a:

Destacats