El sector tèxtil de la Comunitat Valenciana serà el primer a implementar l'eina de diagnòstic estratègic Masde dissenyada pel Ivace

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresària (IVACE), Júlia Company, han assistit a Ontinyent a la presentació de l'eina Masde (Mecanisme d'Anàlisi Sectorial Empresarial) dissenyada per l'Ivace per a fomentar la planificació estratègica en les empreses.

Aquesta eina, pionera a escala internacional, sorgeix de la necessitat d'impulsar la reflexió estratègica en el si de les empreses i de contrastar-la en un context de cooperació amb els agents rellevants del sector com són el seu clúster i institut tecnològic.

En aquesta línia, l'Ivace ha signat un conveni de col·laboració amb l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) per a la implementació de les dues primeres fases d'aquest mecanisme (qüestionari digital per a les empreses i tallers formatius) en un total de 60 les empreses seleccionades.

Per al conseller d'Economia Sostenible, el mercat econòmic actual està obligant les empreses" a passar de l'operatiu a l'estratègic". "La presa decisions de manera àgil i encertada -ha afegit- s'ha convertit en una realitat necessària i per a fer-ho bé és important que les empreses compten amb una bona planificació estratègica".

Per part seua, el president de l'Associació d'Empresaris tèxtils de la Comunitat, Pepe Serna, ha titllat el projecte d'"il·lusionant per al sector, que permetrà a les empreses iniciar un projecte d'adaptació i de millora que els permetrà ser més competitives i afrontar tots els reptes que es presenten en el futur immediat".

Durant la seua intervenció, Climent ha anunciat que l'any vinent l'Ivace estendrà l'eina Masde a altres 10 sectors estratègics de la Comunitat "per a continuar treballant en la nostra defensa i voluntat de tindre un teixit indústria forta, innovador i sostenible".

Servei d'assessorament

Masde funciona amb la coordinació i cooperació de 4 actors: l'empresa, el clúster del sector, el centre tecnològic i l'Ivace.

La primera fase consisteix en un complet qüestionari 'en línia' dirigit a les empreses que permetrà analitzar de manera detallada la situació de sis àrees estratègiques per a les organitzacions com són el talent i el capital humà, mercats, sistemes de producció i innovació, estratègia digital, anàlisi financera i model de negoci.

L'informe resultant d'aqueix qüestionari és visat, assessorat i (si és necessari) completat pel clúster del sector (visió empresarial), el centre tecnològic (visió tècnica) i finalment pels tècnics de l'Ivace.

"Aquest informe -ha assenyalat Climent- permetrà a la patronal i a l'institut tecnològic disposar d'un major detall de la situació del sector, per a les empreses serà la millor targeta de presentació que els facilite l'obtenció de recursos financers i per a l'Administració el punt de partida per a definir futures ajudes per a la transformació estratègica".

"El compromís i responsabilitat de l'Administració Pública -ha destacat el conseller- implica ajudar a les empreses i a les persones emprenedores a tindre les millors eines per a poder accedir al millor finançament, i el mecanisme Masde és una d'elles".

Arxivat a:

Destacats