El Govern apujarà els impostos al dièsel en 2022

També es revisaran els impostos de matriculació i circulació

Guardar

Carretera coches trafico Eduardo Parra EP
Carretera coches trafico Eduardo Parra EP

El Govern estatal ha començat a detallar les idees fiscals per a apujar impostos, eliminar beneficis tributaris i augmentar la recaptació. Dins de les diferents propostes que s'inclouen en el Pla de Recuperació enviat a Brussel·les s'afirma que es revisaran els impostos de matriculació i circulació i del dièsel.

Així, dins del component 28 "Adaptació del sistema impositiu a la realitat del segle XXI", dels 30 components enviats presentats a Europa, s'afirma que "en el quart trimestre de 2022 es revisarà la imposició sobre els hidrocarburs". En el document s'afirma que "els tipus impositius en l'Impost sobre Hidrocarburs són més elevats per a la gasolina que per al gasoil", afegint que per a un mateix nivell tecnològic de motor "la contaminació del dièsel no és inferior a la gasolina".

L'Executiu ja va incloure una pujada de l'impost al dièsel en el projecte de Pressupostos de 2021, si bé el PNB la va eliminar a canvi del seu suport als comptes. Malgrat això, l'Executiu central "considera precisa la revisió de les bonificacions existents en l'actualitat en alguns carburants emprats en automoció" pel que "amb la finalitat d'aconseguir una mobilitat més sostenible, hauran d'analitzar-se les figures que graven o que podrien gravar la utilització o disposició de vehicles o l'ús de carreteres, entre altres".

En aquest sentit, en el quart trimestre de 2023 es realitzarà la revisió d'altres figures que incideixen sobre la mobilitat sostenible. El Govern ja ha fixat 2024 com l'any en què es podria implantar el mecanisme de pagament en totes les autopistes i autovies del país. Encara que des del Govern asseguren que "són conscients del rebuig inicial" de la mesura, consideren que unes tarifes assumibles per la població a escala global garantirien el finançament necessari per a la bona conservació de les carreteres.

Arxivat a:

Destacats