El Comité d'empresa de Ford Almussafes viatja a Colònia per a tancar un acord que garantisca el futur de la planta

Guardar

Un treballador de Ford Almussafes
Un treballador de Ford Almussafes

El sindicat UGT, majoritari en el Comité d'Empresa de Ford Almussafes, ha anunciat que es reunirà en Colònia (Alemanya) amb la direcció de la multinacional per a presentar la seua proposta d'acord i tractar de tancar un pacte d'electrificació per a la fàbrica valenciana.

L'anunci es produeix a dos dies que es tanque el termini perquè la fàbrica valenciana present una proposta a la signatura que assegure la producció de models elèctrics des de 2025 i garantisca el treball en la planta en els pròxims 15 anys.

Després de setmanes de reunions a Almussafes, UGT ha explicat, en un vídeo difós entre els treballadors, que Colònia ha atés la seua petició i el sindicat viatjarà fins allí amb una proposta, per a "posar en valor la planta d'Almussafes" i amb l'esperança de poder anunciar un principi d'acord que tanque "la negociació més dura en la història de la fàbrica". "No tingueu cap dubte que el futur està en joc", ha advertit el sindicat a la plantilla.

UGT Almussafes treballa amb una proposta d'acord amb quatre o cinc anys vista. En matèria salarial està disposat a "parlar de contenció salarial sempre que es recupere més tard la senda de l'IPC".

També plantegen mesures de flexibilitat condicionades a l'adjudicació dels futurs vehicles elèctrics, que no entrarien en vigor fins a 2025, així com avançar en la flexibilitat de la jornada laboral i la petició d'establir una plataforma on es tinga en compte la retribució flexible".

En aquests termes, UGT espera arribar a un principi d'acord i poder anunciar-lo "al més prompte possible". "De no aconseguir l'objectiu, molt possiblement ens veurem en un problema per al qual no hi haurà solució", adverteix UGT als treballadors.

Arxivat a:

Destacats