Les declaracions presentades durant els sis primers dies de la campanya d'atenció presencial de la Renda en la Comunitat Valenciana creixen un 8%

Guardar

La consellera d'Hisenda Ruth Merino visita l'Oficina Liquidadora de Paterna
La consellera d'Hisenda Ruth Merino visita l'Oficina Liquidadora de Paterna

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha ressaltat que el nombre de declaracions presentades durant els primers sis primers dies de funcionament del servici d'atenció presencial de la campanya de la Renda 2023 s'ha incrementat un 8,3% respecte a la campanya anterior.

En concret, en els 68 punts habilitats en la Comunitat Valenciana s'ha tramitat ja un total de 2.873 declaracions de la renda enfront de les 2.652 de l'any passat. En el cas concret de la província de València s'han presentat ja 1.425 declaracions.

Així mateix, la titular d'Hisenda ha subratllat que enguany es preveu la presentació d'1.399.804 declaracions a la província de València, la qual cosa suposa un 1,3% més. A més, del total de declaracions s'espera que el 64,3% (402.243) isquen a retornar per un import global de 667 milions d'euros.

Pel que respecta al conjunt de la Comunitat Valenciana, es preveu la presentació de 2.636.858 de declaracions, de les quals s'espera que un 63% donen dret a devolució per un import global estimat de 1.197 milions d'euros.

Ruth Merino ha realitzat estes declaracions després de visitar el punt d'atenció presencial de Paterna, una de les 62 Oficines Liquidadores de la Comunitat en les quals s'està prestant el servici d'assistència de la Declaració de la Renda 2023 fins al pròxim 1 de juliol. La consellera ha estat acompanyada per la directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz; la coordinadora de l'Oficina Liquidadora de Paterna, Carmen Pérez, i el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Paterna, Roberto Usina.

Ampliació de la xarxa de punts d'atenció

La responsable de les finances valencianes ha subratllat que la principal novetat d'esta nova campanya de la renda és l'ampliació dels punts d'atenció presencial per a ajudar als contribuents valencians en la confecció de la declaració. Així, s'ha passat dels 25 punts habilitats l'any passat a un total de 68 repartits per tota la Comunitat per a oferir este servici durant el mes de juny, amb el qual la Generalitat assistix i ajuda els contribuents valencians a elaborar la seua declaració de la Renda 2023.

En concret, l'ATV presta conjuntament amb l'Agència Estatal (AEAT) el servici 'Més Prop de tu' d'atenció presencial, gratuïta i personalitzada amb el qual oferix atenció en les seus de l'ATV en les tres capitals de província, en 62 Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari i en els municipis d'Ademuz, Ayora i Chiva.

Cal recordar que este servici es va iniciar el dilluns 3 de juny i s'estén fins a l'1 de juliol. Per a confeccionar la renda a través de la modalitat presencial, és necessari sol·licitar cita prèvia i el termini està obert fins al 28 de juny.

La sol·licitud de cita prèvia es pot realitzar a través de la web de l'AEAT introduint el NIF/NIE o DNI electrònic, certificat electrònic, Cl@ve PIN o referència); a través de l'App 'Agència Tributària' o bé en els números de telèfon 901 22 33 44 o 91 553 00 71.

La campanya de la renda exigix per al seu correcte funcionament la mobilització de recursos humans, físics i tecnològics per a atendre el volum de peticions d'informació, sol·licituds de declaració, devolucions i altres gestions.

Així, s'ha de considerar una sèrie de principis com l'atenció personalitzada però també la garantia de dotar al ciutadà d'una informació clara i precisa i que esta siga prestada per personal especialitzat. Per a complir amb estos criteris, en els nous punts d'atenció presencial s'han incorporat com a col·laboradors els gestors dels tributs cedits a la Comunitat Valenciana que exercixen la seua funció en l'ATV.

D'esta manera, la professionalització de l'atenció tributària està assegurada i suposarà també una millora qualitativa en l'eficiència administrativa de la campanya de la renda.

Atenció telefònica

Amb anterioritat a la posada en funcionament del servici d'atenció presencial, l'ATV va assistir fins al 31 de maig de manera personalitzada a la ciutadania valenciana en l'elaboració de la declaració de la renda a través del servici 'ATV li crida'. En concret, este servici ha atés un total de 9.823 persones i s'han presentat 8.228 rendes.

Este servici va estar en funcionament fins al 6 de juny inclòs i des d'eixa data, els tècnics que prestaven este servici s'incorporen al servici presencial. No obstant això, l'AEAT continuarà atenent telefònicament fins a l'1 de juliol.

Arxivat a:

Destacats