Consum treballa contra el malbaratament alimentari donant més de 5.050 tones d'aliments en 2021 amb el seu programa Profit

La Cooperativa col·labora amb la 4a Setmana contra el Malbaratament d'AECOC sensibilitzant els seus clients sobre l'aprofitament d'aliments perquè no acaben en el fem

Guardar

Una empleada de Consum, en una zona de menjar
Una empleada de Consum, en una zona de menjar

Consum treballa per a evitar el malbaratament d'aliments cada any per mitjà del seu programa Profit de donacions, que s'emmarca dins del Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari que la Cooperativa té com una de les línies principals d'actuació. De febrer a agost de 2021, Consum ha donat 5.051 tones d'aliments, un 24% més respecte del mateix període de 2020.

Mitjançant aquest programa, Consum dona a entitats socials, ONG, bancs d'aliments i menjadors socials els productes que retira de la venda, però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades. Els aliments donats són productes que mantenen íntegre l'envàs i l'etiquetatge de totes les seccions d'alimentació: carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça, lactis i forn.

El compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables es duu a terme per mitjà del programa Profit de Gestió Responsable dels Aliments i, amb la labor dels més de mil voluntaris que col·laboren amb Consum, es presta ajuda a prop de 52.000 persones cada any, a qui diàriament s'entreguen aliments, dels quals el 76% són producte fresc, fet que permet seguir una dieta més saludable.

A més, el programa Profit ha evitat que s'emeteren 2.964 tones de CO₂ a l'atmosfera des de començament d'any, de manera que s'ha minimitzat l'impacte sobre l'entorn i s'ha reduït la petjada de carboni, com una part de la política de sostenibilitat de Consum.

La Cooperativa col·labora, un any més, amb la 4a Setmana contra el Malbaratament d'AECOC per sensibilitzar els seus clients mitjançant l'emissió de missatges per la megafonia en els seus supermercats sobre l'aprofitament dels aliments perquè no acaben en el fem, i promoure una compra responsable.

En 2020, Consum va donar més de 7.108 tones d'aliments provinents dels supermercats, plataformes i escoles de frescos, xifra que suposa un 3% més que en 2019, amb un valor de 19,1 milions d'euros. Aquestes donacions van ajudar a pal·liar, majoritàriament, els efectes de la crisi derivada de la COVID-19.

Arxivat a:

Destacats