Consum instal·larà caixes d'autocobrament en 20 tendes durant 2021

El projecte disposa d'un pressupost de més de 860.000 euros i suposarà la instal·lació d'unes 80 caixes en supermercats de zones turístiques, principalment

Guardar

Supermercat Consum
Supermercat Consum
Consum té previst instal·lar prop de 80 caixes d'autocobrament en uns 20 supermercats durant 2021. Aquest projecte comptarà amb un pressupost global de 863.000 euros i suposarà la instal·lació de caixes d'autoservici en tendes de zones turístiques, principalment. L'objectiu és agilitar les compres i evitar les cues a aquells clients que fan compres xicotetes i paguen amb targeta de crèdit.La Cooperativa ha decidit apostar per aquesta innovació després dels bons resultats registrats en la prova pilot que va fer el novembre de 2020 amb la instal·lació de set caixes d'autocobrament en dos supermercats de València. Els clients van valorar la senzillesa del procés, la reducció del temps de compra sense cues -fet especialment rellevant en temps de COVID- i l'aplicació automàtica dels cupons estalvi.Consum instal·larà les caixes d'autocobrament en 15 supermercats de la Comunitat Valenciana, repartits 9 a la província de València, 4 a la d'Alacant i 2 a Castelló, i també en 5 tendes de Catalunya: 4 a la província de Barcelona i una a la de Tarragona.Les caixes d'autocobrament no substitueixen les caixes tradicionals ni el personal que fa habitualment aquesta funció, sinó que són complementàries. En aquestes, el client escaneja directament els productes i després fa el pagament amb targeta de manera autònoma. No obstant això, com que es tracta d'un sistema nou, Consum disposa de personal de suport per a atendre qualsevol dubte o incidència. En els supermercats on s'instal·len les caixes d'autoservici conviuran les dues formes per a fer el pagament de les compres, sempre amb l'assistència professional del personal de caixa.

Aposta per la innovació

La Cooperativa ha continuat apostant per la innovació orientada a les persones. Durant 2020 ha destinat 19,4 milions d'euros per a projectes d'I+D+i, un 45% més que l'any anterior, com el tiquet electrònic per mitjà de l'app Món Consum, el control d'aforament automàtic, caixes d'autoservici en dos supermercats, etiquetes electròniques o la gestió del torn mitjançant l'app, entre d'altres.

Arxivat a:

Destacats